En Sıcak Konular

Rum siyasi partileri, Ban'ın sunduğu rapordan memnun değil

10 Ağustos 2011 17:12 tsi
Rum siyasi partilerinin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un Kıbrıs sorunuyla ilgili BM Güvenlik Konseyi üyelerine sunduğu rapor taslağından memnun olmadıkları ifade edildi.

Simerini, "Partiler Memnun Olmadı... Genel Sekreterin Rapor Taslağı Beklentilerinin Altında" başlıklı haberinde, Ban'ın rapor taslağından memnun olmayan siyasi partilerin Başkan Dimitris Hristofyas'ın strateji değişikliği yapmasını istediklerini yazdı. Habere göre partiler, Ankara'nın "kışkırtıcı tavrıyla" ilgili raporda herhangi bir ifade yer almamasını da kınadılar.

Yaptığı açıklamada, rapor taslağını gözden geçirme fırsatı bulamadığını dile getiren AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, "Kıbrıs sorununun çözümü için acele eden biri varsa, o da biziz." dedi. "Türk işgali ile darbenin kurbanları biziz. Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için biz acele ediyoruz" diyen Kiprianu, bu çerçevede Başkan Hristofyas'ın müzakere etmeye ve her şeyi görüşmeye hazır olması gerektiğini söyledi.

Rum Demokratik Partisi (DİKO) ise Ban'ın raporuyla ilgili açıklamasında, BM Genel Sekreteri Ban'ı "bir kez daha önemli şeyleri göz ardı edip, önemsiz şeylerle meşgul olmakla" suçladı. Ban'ı raporunda, Başbakan Erdoğan'ın "tehditkâr" diye nitelediği açıklamalarına değinmemekle de eleştiren DİKO, "Türk tarafının müzakere masasındaki tavrı ile Türk önerilerinin garantilerle birlikte konfederasyonu hedeflemesine" sessiz kalındığını kaydetti.

Kıbrıs sorununun bütünlüklü bir şekilde ele alınmasındaki stratejinin ve müzakerelerdeki taktiğin acilen değişmesi gerektiğini belirten Sosyalist EDEK Partisi ise, Ban'ın BM Güvenlik Konsey üyelerine sunduğu rapor taslağının, Cenevre görüşmesinde ortaya çıkanları doğruladığını belirtti. Ban'ın zaman sınırı olarak ekim ayına işaret ettiğini, öte yandan uluslararası konferansa atıfta bulunmakta ısrarcı olduğunu dile getiren EDEK, o zamana kadar Kıbrıs sorununun temel boyutlarında anlaşmaya varılmasının olası olmadığını kaydetti.

Cihan



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,521 µs