En Sıcak Konular

ÖSYM, YDUS'da 6 soruyu iptal etti...

10 Ağustos 2011 16:52 tsi
ÖSYM, 2011-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sonuçlarını açıkladı. Sınavda, 6 sorunun da iptal edildiği duyuruldu.

ÖSYM 16 Temmuz 2011 tarihinde yapılan, 2011-Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (YDUS) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Açıklamada, adayların, sınav sonuçlarını bugünden itibaren ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi. Sınav Sonuç Belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği belirtildi.

Cevap kağıt görüntülerini de erişime açıldığı ifade edilen açıklamada, "Sınavlara giren adaylar kendi cevap kâğıtlarının görüntüsünü, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.trinternet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır." denildi.

ÜÇ SORUNUN DOĞRU SEÇENEĞİ DEĞİŞTİ

Açıklamada, sınavla ilgili madde analizleri ve uzman raporlarının sonuçlarına göre ÖSYM Yönetim Kurulunca; Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Testi master kitapçığında yer alan 28. sorunun doğru cevabının C seçeneği olarak, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Testi master kitapçığında yer alan 56. sorunun doğru cevabının B seçeneği olarak ve Genel Cerrahi Testi master kitapçığında yer alan 61. sorunun doğru cevabının A seçeneği olarak değerlendirilmesine karar verildiği bildirildi.

ALTI SORU İPTAL

Farklı testlerdeki toplam 6 sorunun iptal edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca, Kadın Hastalıkları ve Doğum Testi master kitapçığında yer alan 61. sorunun doğru cevabının B seçeneği olarak bildirilmesine rağmen soru kökünde eksik bilgi verildiği için, Genel Cerrahi Testi master kitapçığında yer alan 48. sorunun doğru cevabının C seçeneği olarak bildirilmesine rağmen soru kökünde hata olduğu için, Genel Cerrahi Testi master kitapçığında yer alan 79. sorunun doğru cevabının E seçeneği olarak bildirilmesine rağmen iki doğru cevap bulunduğu için, Genel Cerrahi Testi master kitapçığında yer alan 85. sorunun doğru cevabının C seçeneği olarak bildirilmesine rağmen soru kökünde hata olduğu için, Göğüs Hastalıkları Testi master kitapçığında yer alan 63. sorunun doğru cevabının B seçeneği olarak bildirilmesine rağmen iki doğru cevap bulunduğu için, Göğüs Hastalıkları Testi master kitapçığında yer alan 67. sorunun doğru cevabının D seçeneği olarak bildirilmesine rağmen tüm seçeneklerin doğru olduğu tespit edildiği için bu soruların iptal edilmesine ve değerlendirilmenin ilgili testlere cevap veren adayların tamamı tarafından doğru cevaplandığı kabul edilerek yapılmasına karar verilmiştir."

Açıklamaya göre, tercih işlemleri, 11-17 Ağustos 2011 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Tercih Kılavuzu 11 Ağustos 2011 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak.

CİHAN



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs