En Sıcak Konular

Türkiye-İsviçre fikir alışverişinde

10 Ağustos 2011 11:56 tsi
Türkiye-İsviçre fikir alışverişinde İsviçre Çevre, Ulaştırma, Enerji ve Haberleşme Bakanı Doris Leuthard, Ankara temasları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile biraraya geldi.

Bayraktar görüşmede yaptığı konuşmada, Leuthard'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ''Sürdürülebilir bir kalkınmayı, çevreye zarar vermeden kalkınmayı gerçekleştirmek için, iklim değişikliği konusunda tüm dünya ülkelerinin birlikte hareket etmeleri için ve zararlı atıkların bertaraf edilmeleri sistemlerinin daha ciddi şekilde ele alınması için iki bakan biraradayız'' dedi.

İsviçre'nin çok güzel bir doğası olduğuna işaret eden Bayraktar,Türkiye olarak Birleşmiş Milletler'in çevreyi korumayla ilgili tüm kararlarına uyduklarını, bundan sonra da uyacaklarını söyledi. Bayraktar, ''Sadece gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeleri statüsünün belirlenmesinde bir takım kriterler var.

Bunların daha dikkatlice ele alınması noktasında bizim taleplerimiz, uyarılarımız olacak'' şeklinde konuştu.

Konuk Bakan Leuthard da konuşmasına, Bayraktar'a yeni görevinde başarılar dileyerek başladı.

İsviçre ve Türkiye arasındaki ilişkinin çok iyi olduğunu ve artarak devam ettiğini kaydeden Leuthard, artık ulusal konuların, ulusal olmaktan çıkıp uluslararası düzeyde ele alınması gereken noktaya geldiğini söyledi ve ikili işbirliklerinin artan önemine vurgu yaptı.

İsviçre'nin ekonomideki gelişmenin sürdürülebilir olmasına, aynı zamanda çevrenin ve yaşam kalitesinin korunmasına büyük önem verdiğini anlatan Leuthard, ''Türkiye çok dinamik bir ülke, büyük bir nüfusa sahip. Her iki ülkenin ortak paylaştığı endişeler mevcut.

Ben bugün değişik bakanlıklarda ziyaretlerde bulunarak fikir alışverişinde bulunabileceğim. Bunu çok önemsiyorum, neleri daha iyi yapabileceğimiz konusunu müzakere edeceğim'' dedi.

Doris Leuthard, bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de ayrı ayrı biraraya gelecek.

aa

Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs