En Sıcak Konular

Turizmden 3 milyon 609 bin lira gelir

10 Ağustos 2011 10:49 tsi
Antalya'daki müze ve ören yerlerini bu yılın 7 aylık döneminde 1 milyon 667 bin 196 kişinin ziyaret ettiği ve karşılığında 3 milyon 609 bin 558 TL gelir elde edildiği bildirildi.

Antalya Müze Müdür Vekili Mustafa Demirel, yaptığı açıklamada, Antalya genelinde 4'ü müze olmak üzere, 12 antik kent ve ören yerini, bu yılın 7 aylık döneminde 1 milyon 667 bin 196 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri bölgenin Noel Baba Müzesi olduğunu ifade eden Demirel, bu yıl 344 bin 774 kişinin müzeyi gezdiğini ve bu ziyaretlerden 276 bin 165 lira gelir elde edildiğini belirtti.

Demirel, Noel Baba Müzesi'ni 311 bin 271 kişiyle Myra Antik Kenti'nin takip ettiğini belirterek, antik kentten 288 bin 705 lira gelir elde edildiğini bildirdi. Demirel, Perge Antik Kenti'nin 254 bin 657 kişiyle üçüncü sırada yer aldığını, bu kentin ziyaretlerinden de 357 bin 595 lira gelir elde edildiğini açıkladı.

Mustafa Demirel antik kent ve ören yerleri arasında en çok ziyaret edilenler sıralamasında Aspendos Antik Tiyatrosu, Olympos Ören Yeri, Patara Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Antalya Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi, Xanhos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Karain Mağarası, Elmalı Müzesi ve Arykanda Antik Kenti'nin geldiğini söyledi.

Geçen yılın aynı döneminde Antalya'daki müze ve ören yerlerini 1 milyon 317 bin 555 kişinin ziyaret ettiğini belirten Demirel, geçen yılın 7 aylık dönemindeki gelirin ise 2 milyon 652 bin 886 lira olduğunu kaydetti.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs