En Sıcak Konular

Doların ateşi düştü, piyasalar toparlanıyor...

10 Ağustos 2011 10:39 tsi
Doların ateşi düştü, piyasalar toparlanıyor... Şok geçiren piyasaya bir doz Erdoğan tedavisi!

Piyasalar kara pazartesinin şokunu üzerinden atlatmaya çalışırken, hisse senetleri piyasasındaki satış dalgası devam etti. Dün özellikle Amerikan piyasalarında görülen sert satışlar, kriz sonrası en büyük kayıplara işaret ediyordu. Yüzde 7'ye varan kayıp yaşayan ABD piyasalarının yankıları ise Asya piyasalarında sürdü. Asya'daki kayıplar da yüzde 6 seviyelerine kadar çıktı. Avrupa'da sabah saatlerinde kayıplar derinleşti fakat öğleden sonraki alımlar bu kayıpları azaltırken bazı borsalrın da artıya geçmesini sağladı.

Amerika borsaları ise future'ların işaret ettiği gibi güne alıcılı başladı. Ve yükselişlerin yüzde 2'yi geçtiği görülüyor. Dünkü sert düşüşün ardından bugün kayıplar telafi edilmeye çalşılıyor.
Öte yanan, bu akşamki ABD Merkez Bankası toplantısından çıkacak sonuçlar merakla bekleniyor!

İMKB'de de bugün dalgalı bir seyir izlendi. 49 bin seviyelerine kadar gerileyen borsayı, Başbakan Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelmesi damgasını vurdu. Bu toplantıdan sonra Başbakan'ın bir açıklama yapması bekleniyor. Bu beklentiyle artıya dönen Ulusal 100 Endeksi 52 bin seviyesinin üzerine fırladı. Yani ilk seans esnasında yüzde 5'in üzerinde kaybı bulunan endekste moraller tekrar yerine geldi. Gün sonunda yüzde 1.30 artış kaydeden endeksin kapanışı ise 52.961 puan seviyesinden gerçekleşti.

Borsalarda bu dalgalı seyir görülürken, bu temkinli görünüm şu sıralar en çok altına yarıyor. Altın bu piyasa koşullarında servet sahiplerinin güvenli liman olma özelliğini korurken, Amerikan vadeli işlemlerde 1.782 dolar/ons'a kadar çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bugün yurtiçi piyada yükselen kurun da etkisiyle altını gramı 102 lirayı görürken çeyrek altın 165 liraya kadar fırladı.

Petroldeki sert düşüş ise devam ediyor. 80 doların altına sarkan ham petrolün varil fiyatı tekrar 81 dolar seviyelerine çıktı.

Kur cephesinde sabah saatlerinde görülen sert yukarı yönlü hareket yerini sakin seyre bıraktı. Sabah dolar/TL kuru 1.80 liraya kadar çıktı. Euro ise 2.56 liraya kadar çıktı. Sepet kur ise buna bağlı olarak 2.16'ya çıkmıştı. Fakat öğleden sonra hem döviz satım ihalesinin hem de verilen pozitif mesajların etkisiyle dolar 1.76 liraya, Euro ise 2.51 liraya kadar çekildi.

Habertürk




Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs