En Sıcak Konular

Türkiye sınırındaki Suriye tankları manidar

10 Ağustos 2011 09:28 tsi
Beşşar Esed-Ahmet Davutoğlu görüşmesinin Şam'da başlamasından hemen sonra, Suriye ordusuna bağlı tankların, Türkiye sınırı yakınındaki Binniş kasabasına girdiği haberi, heyecana yol açtı.

Uluslar arası ajansların "anlamlı" buldukları bu harekat hakkında bilgi veren görgü tanıkları, tank ve zırhlı araçların sabah erken saatlerde Türkiye sınırına 30 km uzaklıktaki Binniş kentine girdiğini aktardı.

Suriyeli İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, Binniş'teki saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Son bir haftadır operasyonların yoğunluk kazandığı Hama, Deyr el-Zor ve İdlib'deki köylerde tanklar ve zırhlı araçlarla düzenlenen saldırılarda ise 26 kişi öldü, çok sayıda sivil yaralandı.

'SAVUNMA BAKANI ÖLDÜRÜLDÜ'

İsrail hükümeti ve istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debkafile sitesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in pazartesi günü görevden aldığı eski Savunma Bakanı Ali Habib'in ölü bulunduğunu iddia etti. Habib'in, görevden alındıktan yaklaşık 9 saat sonra otomatik silahlarla öldürüldüğü öne sürüldü.

Siteye göre ilk olarak Suriyeli kaynaklar Ali Habib'in intihar ettiğini aktardı. Ancak Debkafile, kendi kaynaklarının Habib'in öldürülmesinin Suriye ordusu içerisindeki bir iç hesaplaşma olduğunu aktardı.

Siteye göre ordu içinde halka yönelik saldırıların durmasını destekleyen ve Esed'e darbe yapmak isteyen bir grup asker bulunuyor. Ordu içindeki bu iki farklı grubun arasındaki ayrılığın, özellikle Deyr el-Zor kentine yönelik saldırıların ardından daha da netleştiği belirtiliyor.

Esed, Tarsus doğumlu 72 yaşındaki Ali Habib'in yerine dün Davud Rajha'yı atamıştı. Suriye haber ajansı SANA, Habib'in sağlık sorunları olduğunu belirtmişti. Suriye'nin komşu ülkeleri Ürdün ve Lübnan'da pazartesi gecesi Suriye halkına destek gösterileri düzenlendi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen gösteriye yüzlerce kişinin yanı sıra çok sayıda yazar, şair ve entelektüel de destek verdi.


CİHAN



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs