En Sıcak Konular

MİT, Hopa olayları için üç kez uyarmış

10 Ağustos 2011 08:47 tsi
MİT, Hopa olayları için üç kez uyarmış Artvin Hopa'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu seçim otobüsüne taşlı sopalı saldırı düzenlenmesinin ardından görevlendirilen Mülkiye müfettişlerinin ön inceleme raporundan ilginç detaylar çıktı.

Rapora göre Hopa olayları öncesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), üç ayrı gizli yazıyla sol örgütlere destek veren kişilerin, Başbakan'a eylem planladığını duyurdu. İstihbarata rağmen olayların yaşanması üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in soruşturma izni verdiği öğrenildi. Müfettişlerin hazırlayıp İçişleri Bakanı'na sunduğu raporda, Hopa MİT Müdürlüğü'nce, Trabzon Bölge Başkanlığı'na ve Artvin Valiliği'ne üç ayrı yazı gönderildiği yer aldı. MİT'in 'çok gizli' istihbarat raporlarında, sol örgütlerin Hopa'daki faaliyetlerine dikkat çekildi. Başbakan Erdoğan'ın Hopa'dan geçişi sırasında sol örgütlere yardımcı kitlelerin eylem planladıkları uyarısında bulunuldu. Eylemlere karşı gerekli tedbirlerin alınması da istendi.

Hopa olaylarını soruşturacak Mülkiye müfettişlerinin şimdi MİT'in üç ayrı istihbaratına rağmen gerekli tedbirlerin alınmamasını masaya yatıracağı öğrenildi. İçişleri Bakanı Şahin, Hopa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halit Çalmuk ile Hopa İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ünlü hakkında soruşturma izni vermişti. MİT'in yazısı üzerine müfettişlerin diğer mülki idare amirleri hakkında da soruşturma izni talep edebileceği gündeme geldi. Bakan Şahin'in soruşturma izni vermesinin ardından müfettişler hazırlayacakları raporda bu sefer ceza talebinde de bulunabilecek. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 koruma polisinin de ağır yaralandığı olaylarda kusur bulmaları halinde adli soruşturma için cumhuriyet savcılığına da soruşturma dosyası gönderilebilecek.

zaman

Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs