En Sıcak Konular

İsrail, heronlarla Akdenizi neden gözlüyor?

9 Ağustos 2011 16:58 tsi
İsrail, heronlarla Akdenizi neden gözlüyor? İsrail Hava Kuvvetleri'nin, Hizbullah'ın hedefi olabileceği kuşkusuyla Akdeniz'de 'kendisine ait' olduğunu iddia ettiği doğalgaz alanlarını insansız hava araçlarıyla gözlemeye başladığı bildirildi. İşte ayrıntılar:

Jerusalem Post gazetesinde yayımlanan haberde, İsrail Bakanlar Kurulu'nun Temmuz ayı başında, son keşif çalışmalarıyla zengin olduğu ortaya çıkan doğalgaz rezervlerinin bulunduğu Akdeniz'de, Lübnan'la olan deniz sınırlarını gösteren bir haritayı kabul ettiği hatırlatıldı.
    
Lübnan da Akdeniz için BM'ye benzer bir belge sunmuş ve doğalgaz ve petrol yataklarının bulunduğu bölgenin kendi karasuları içinde kaldığını ifade etmişti. Lübnan tarafı ayrıca, "İsrail'in belirlediği sınırların Lübnan'ın ekonomik bölgesinin ortasından geçtiğini ve bölgesel güvenliği tehdit ettiğini" ifade ederken, Hizbullah da Lübnan'ın petrol zenginliğini koruyacağını belirterek, İsrail'i, tartışmalı sularda petrol ve keşif yapamayacağı konusunda uyarmıştı.
   
İsrail Hava Kuvvetleri'nin insansız hava araçlarını kullanmasının, Hizbullah'ın bu tehditlerinin ardından geldiğine dikkati çekildi.
   
İsrail donanmasının da halihazırda açık denizdeki gaz alanlarını korumak amacıyla bir plan hazırladığı ve insansız hava araçlarının bu alanları 24 saat gözlemlemek amacıyla yerleştirilmesi kararına varıldığı kaydedildi.
   
Haberde, "Hizbullah'ın İsrail'in denizdeki gaz alanlarına patlayıcı dolu gemiler veya gemisavar füzelerle saldırıda bulunabileceği" endişesi taşıdığı da ifade edildi.

 



Bu haber 1,260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs