En Sıcak Konular

'Esad rejimi bir yalan makinesi'

9 Ağustos 2011 12:44 tsi
Esad rejiminin 5 aydır süren ülkedeki barışçıl eylemleri kirletmeye çalıştığını belirten Suriyeli Müslüman aydınlar, herkesi Suriye rejiminin yalanları karşısında uyanık olmaya çağırdı.

Suriyeli Müslüman aydınlardan, tüm dünya Müslümanlarına çağrı. Suriye içinde ve dışında yaşayan Müslüman aydınlar yayımladıkları bir açıklama ile herkesi Esad rejiminin yalanlarına karşı uyanık olmaya davet etti. Müslüman aydınlar, Suriye resmi televizyonun baştan sona yalan haberler yaptığına dikkat çekti.

5 aydır göstericilerin Suriye rejiminin tüm kışkırtmalarına rağmen silaha sarılmadığını belirten Müslüman aydınlar, Suriye rejiminin bazı çeteler üzerinden göstericileri silahlı göstermesinin büyük bir oyun olduğunu açıkladı.

Hama, Deyr ez-Zor ve diğer şehirlerde göstericilerin hem Suriye ordusunun hem de rejiminin paralı çetelerinin ağır silahlı saldırılarına karşısında ancak kendilerini bıçak ve sapanla ile savunduklarını bildirdi. Müslüman aydınlar, Suriye rejiminin geceleri onlarca evin önüne silah bırakmasına rağmen kimsenin silahlara dokunmadığını da ifade etti.

Esad rejiminin 40 yıldır ülkede her türlü muhalefeti yok ettiğini ve evlerde av tüfeğini bile tamamen yasaklandığını bildiren Müslüman aydınlar, Suriye rejiminin göstericilere tırlar ile silahların Türkiye, Lübnan ve Ürdün üzerinden geldiği yönündeki haberlerin tamamen bir uydurmaca olduğunu kaydetti. Ülkeye giriş çıkışlarda bir kuşun dahi uçurtulmadığını belirten Müslüman aydınlar, Esad rejiminin katliamlarını örtbas etmek için bu yalanlara başvurduğunu söyledi.

Esad rejiminin, Arap dünyasındaki bazı entelektüelleri olayları “Büyük Ortadoğu Projesi / BOP” bir parçası gibi gösterip katliamlarına karşı belirli bir kesimi susturmayı hedeflediğini ifade eden Suriyeli Müslüman aydınlar, ABD, İsrail ve Avrupa’nın projelerine en büyük desteği azınlık bir yönetim olan Esad rejiminin verdiğine dikkat çekti.

SYKES-PİCOT'U KUTSALLAŞTIRAN KAFALAR

Bugünkü Suriye haritasının 1916 yılındaki İngiltere ve Fransa arasındaki Sykes-Picot antlaşması sonucu ortaya çıktığını belirten Suriyeli aydınlar, BOP bahane edilerek katliamlara tepki gösterilmemesinin Sykes-Picot ve Lozan Antlaşmalarına bağlı kalan kafaların bir ürünü olduğunu belirtti. Müslüman aydınlar, Arap dünyasında ve diğer Müslüman ülkelerde Suriye rejiminin savunanların Sykes-Picot ve Lozan antlaşmalarına sadık ulusalcılar tarafından dillendirilmesinin düşündürücü olduğunu bildirdi.

İslam ümmetinin 100 yıl sonra yeniden dirilişe geçtiğini belirten Müslüman aydınlar, Kahire, Kudüs, Şam ve Bağdat arasında büyük bir bağlantının oluşacağı günlerin çok yakın olduklarını açıkladı. Bölgeseler yönetimlerle Arapların birbirleriyle ilişkileri koparılmaya çalışıldı diyen Aydınlar, devrimler sonrası yeni dönemde tüm Arap ülkeleri arasında sınırların kaldırılması gerektiğini açıkladı.

Suriye’de AB, İsrail, ABD ve diğer bölge ülkelerinin çıkarlarının çatıştığını vurgulayan Müslüman aydınlar, batının bölgedeki oyunlarına karşı herkesi uyanık olmaya çağırırken, Esad rejiminin katliamlarına son verilmesi ve bu vahşi rejimin tarihin çöplüğüne gömülmesi için herkesi birlikte hareket etmeye davet etti.

 “TÜRKİYE SURİYE’YE BASKI YAPSIN”

Kendilerine "Suriye Devrimi Koordinatörleri Birliği" adını veren bir grup, Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu "Suriye rejiminin yalanlarını dinlemek için" ülkeye göndermemesini istedi. Grup Esad yönetiminin 5 aydır katliamlar yaptığını ve son bir şans daha hakk etmediğini belirtti.


Prof. Dr. Burhan Galyun

“ESAD DEVLET LİDERİ DEĞİL ÇETE LİDERİ”

Suriyeli ünlü sosyolog Burhan Galyun, Suriye rejiminin barışçıl gösteri düzenleyenleri toplu imha etmek için girişimde bulunduğunu açıkladı. Esad rejiminin girmiş olduğu zor durumdan nasıl kurtulacağını bilmediğini ifade eden Galyun, bugüne kadar olaylar karşısında sessiz duran Suudi Arabistan’ın aldığı tavrın Suriye rejimini çok zor durumda bıraktığını söyledi.

Bölge ülkelerinin Suriye rejimi ile hiçbir anlaşmaya yanaşmamaları gerektiğini belirten Burhan Galyun, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın bir devleti lideri gibi değil çete lideri gibi hareket ettiğini vurguladı. Suriye rejiminin güvenlik güçlerini silahlı çeteler şeklinde sokaklara salmasının çok küçük bir zekâ ürünü olduğunu bildiren Galyun, rejiminin yaşanan bunca ölüm ve yaralanmalara rağmen inkâr politikasını terk etmeyeceğini vurguladı.

Suriye’de yaşanan bunca katliam sonra Esad rejiminin kalmasının imkânsız olduğunu belirten Galyun, Esad ailesi iktidarı terk ettikten sonra ülkede yeni yönetimi ve geçiş hükümetini tartışmak gerektiğini ifade etti.

EZHER ŞEYHİ: SURİYE HADDİ AŞTI

Suriye rejiminin haddi aştığını belirten Mısır el-Ezher şeyhi Dr. Ahmet et-Tayyip, Suriye halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Suriye’de inanılmaz bir baskı, yıldırma, tutuklama ve öldürme girişimlerinin olduğunu belirten Ezher şeyhi Tayyip, “İslam dünyasını bu zulme dur demeye” davet etti.

Suriyeli yöneticileri halkın taleplerine cevap vermeye de çağıran Ezher Şeyhi, onurlu ve özgür olan Suriye halkında Allah’tan yardım diledi.
 

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs