En Sıcak Konular

14 General ne ile suçlanıyor?

9 Ağustos 2011 08:43 tsi
14 General ne ile suçlanıyor? Hakkında yakalama kararı çıkartılan 14 ismin birçoğu andıç belgesinde yer alıyor.

Islak imzalı belgede bulunmayan sanıkların adı ise AK Parti aleyhine Genelkurmay bünyesinde kara propaganda amacıyla oluşturulan internet sitelerinin faaliyetinde geçiyor. İşte 14 ismi sanık yapan gerekçeler:

Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, geçtiğimiz yılki YAŞ'ta andıç sanığı olduğu için terfi edilmemiş ve emekliye ayrılmıştı. Iğsız, andıç belgesinde 'talimatı veren' ve 'Sayın Komutana arz' notunu düşen isim olarak dikkat çekiyor.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler'in adı iddianameye Genelkurmay Harekat Başkanlığı yaptığı dönemde hazırladığı iddia edilen 'türban andıcı' ile yansıdı. Eylül 2007 tarihli 'Bilgi Destek Planı' adlı belge, "Genelkurmay Başkanı emriyle Hrk. Bşk. Korgeneral Nusret Taşdeler" adına imzaya açılmıştı. Bu belge İnternet Andıcını ortaya çıkartan ihbar mektubuyla birlikte gönderilmişti.

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun andıç belgesinde Tuğgeneral rütbesinde 'Genelkurmay Adli Müşaviri' olarak imzası yer alıyor. Çubuklu, siteleri kurma direktifini Başbakanlık'tan aldıklarını savunmuş ama Başbakanlık bu iddiayı yalanlamıştı. Ayrıca Çubuklu'nun adı Genelkurmay'ın birçok tartışmalı tasarrufunun arkasında Adli Müşavir konumuyla durduğu şeklinde gündeme gelmişti.

Balyoz darbe planı davası kapsamında tutuklu bulunan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun andıçta Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler (MEBS) Başkanı' olarak imzası bulunuyor.

Andıç belgesinde 'İstihbarat Başkanı Korgeneral' rütbesiyle adı ve imzası yer alan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, son YAŞ toplantısında 'sanık' konumunda olduğu için terfi ettirilmedi.

Korgeneral Mehmet Eröz, andıçta Genelkurmay Harekat Başkanı olarak yer alıyor.

Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim'in adı, İnternet Andıcı ve İrticayla Mücadele Eylem Planı'na zemin oluşturan 'Preje' isimli belgede geçiyor. Sevim'in adı Heron skandalında geçmişti.

Tümgeneral Mustafa Bakcı'nın ismi andıçta Bilgi Destek Daire Başkanı ve Albay Dursun Çiçek'ten 1. derece sorumlu subay olarak dikkat çekiyor.

Albayların andıçtaki görevleri ise şöyle; Ziya İlker Göktaş 2. Bilgi Destek Şube Müdürü, Hulusi Gülbahar 4. Bilgi Destek Şube Müdürü, Cemal Gökçeoğlu Bilgi Destek Şube Müdürü, Sedat Özüer 1. Bilgi Destek Şube Müdürü. Albay Fuat Selvi ile TSK'da sivil memur olarak çalışan Mehmet Bülent Sarıkahya ise kara propaganda amacıyla kurulan sitelerin içeriğine uygun haber belirleyen ve yayınlayan görevliler arasında yer alıyor.

yenişafak


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs