En Sıcak Konular

Somali’ye şefkat eli

9 Ağustos 2011 08:26 tsi
Türkiye, 3 ayda 29 bin çocuğun öldüğü Somali’ye yardım malzemesi yağdırdı.

Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan koliler bin 500 aileye dağıtılacak. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Afrika’ya yardım kampanyası ile toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ilk adım atıldı. 50 ton ilaç, gıda ve temizlik maddesi uçakla açlık, kuraklık ve kıtlıkla mücadele eden Afrika’ya gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Afrika’nın açlık çekmesinin tek nedeninin kuraklık olmadığını, bu durumun insanlık aleminin açgözlülüğünün sonucu olduğunu söyledi. İslam alemine de seslenen Görmez, “İslam ülkelerine soruyorum açlıktan ölen 29 bin çocuğun hesabını Allah’a nasıl vereceğiz” dedi.

Görmez, kampanyada atılan yardım mesaj sayısının 1 milyona ulaştığını vurguladı. “Her evden 1 fitre 1 iftar Afrika’ya” kampanyasına beklenenin üzerinde katılım olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da kimsenin ‘bana ne’ deme hakkının olmadığını söyledi. Bozdağ, “Türkiye dünyanın neresinde sıkıntı varsa oradadır. Yakın uzak demeden yardım etmeliyiz” diye konuştu.

MOBİL HASTANE

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bölgeye 10 ton ilaç ve tıbbi malzeme gönderildiğini, ayrıca Somali’de mahallelere mobil hastane kuracaklarını söyledi. Bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde paketlenen her bir kolide çocuk maması, süt tozu ve bebek bisküvisi ile makarna, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, yağ, şeker, un gibi gıda malzemelerinin yanı sıra, temizlik ve sağlık malzemeleri de yer alıyor. Yardım malzemeleriyle birlikte TİKA Başkanı Serdar Çam da Somali’ye gitti.

Asya da bebeğini gönderdi

Yardım malzemeleri uçağa yüklenirken Asya isimli küçük bir kız, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın yanına gelerek, kendi oyuncak bebeğini Somali’ye göndermek istediğini söyledi. Bozdağ, küçük kızı kucağına alarak, bebeğini yardım kolisine koymasına yardım etti. Asya, Afrika’ya sadece yardım malzemesi değil, ‘sevgilerini’ de gönderdiğini söyledi. Oradaki çocuklarınmutlu olmasını istediklerini belirten Asya, sahip olduğu her şeyi onlarla paylaşmak istediğini ifade etti.

bugün
 

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,669 µs