En Sıcak Konular

CHP'yi zora sokan kriz

9 Ağustos 2011 08:20 tsi
CHP'yi zora sokan kriz CHP’de Ankara İl Başkanı Doç. Dr. Tarık Şengül yeni il yönetimini MYK’ya sunacak. Ancak listenin onaylanması mümkün gözükmüyor.

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül ile ilgili iddiaların parti içindeki tartışması sürüyor. Şengül hakkında iddialar içeren raporu hazırlayanlar arasında yer alan Ankara il başkan eski yardımcısı Dursun Bayram, konuyu bu hafta yargıya taşımaya hazırlanıyor.

SORULARA YANIT İSTEDİ

MYK’nın bu haftaki toplantısında Şengül’ün sunacağı yeni il yönetim kurulu listesini onaylamasını beklemediklerini ifade eden Bayram, “MYK’da iki genel başkan yardımcısı dışında Şengül’e destek veren genel başkan yardımcısı yok. Şengül hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım.MYK’yı bekleyeceğim. Avukatımla hukuki ayrıntıları ele alıyorum” dedi. Bayram, “ Siyasi Partiler Yasası’nın 33. maddesine göre, Şengül’ün ataması ile ilgili gerekli belgeler neden 104 gün sonra verildi? Şengül’ün ODTÜ’deki görevinden istifa etmesi gerektiği halde atandığı 2 Şubat 2011 tarihi itibariyle istifa etmişmidir? İl yönetim kurulu üyeliği tüzük gereği üç toplantıyamazeretsiz katılmama durumunda düşer. Ancak Şengül tarafından bu tüzük maddesi ihlal edilerek koruyup kollanan yöneticiler var mıdır?” sorularına Kemal Kılıçdaroğlu’nun cevap vermesini istedi.

GÖZLER TEKiN’DE

Şengül’ün yeniden görevlendirilmesine karar verilen geçen haftaki MYK’ya, örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yurtdışında olması nedeniyle katılmamıştı. Kılıçdaroğlu’nun Tekin’in olmadığı bu toplantıda görevlendirmeyi yapması dikkat çekmişti. Bu nedenle bu haftaki MYK, Tekin’in katılacak olması nedeniyle de önem taşıyor. Ankara örgütü, Tekin’in, Şengül’ün listesine onay vermeyeceği görüşünü dile getiriyor. MYK’dan onay çıkması durumunda konunun yargıya taşınması da Genel Merkez’i düşündürüyor.

bugün
 

Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs