En Sıcak Konular

Özel, kısa dönemin kısalmasına karşı

9 Ağustos 2011 08:08 tsi
Özel, kısa dönemin kısalmasına karşı 4 Ağustosta Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Necdet Özel'in bekleyen öncelikle sorunların başında askerlik süreleri geliyor. Özel'in bir konuyu sorunlu gördüğü iddiası var.

Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna 4 Ağustos’ta oturan Orgeneral Necdet Özel, 4 yıllık görev süresi boyunca ilk olarak orduda profesyonelleşme ve askerlik süresiyle ilgili sorunları çözecek.

Alınan bilgiye göre Özel’in masasındaki en kapsamlı dosya askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili çalışmalar olacak. Ak Parti’nin askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin somut adımlar atacağına ilişkin sinyaller verdiği bu dönemde Özel’in önünde uzun yıllardır bekleyen dosyaya son şeklini vermesi bekleniyor.

Kısa dönemde sorun

Emekli olan İlker Başbuğ’un başlattığı, Işık Koşaner’in son şeklini verdiği askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin çalışmalar kapsamında yeni Genelkurmay Başkanı Özel’in askerlik süresinin kademeli olarak düşürülmesine soğuk bakmayacağı ancak sorunun kısa dönem askerliğin düşürülmesine ilişkin yaşanabileceği belirtiliyor.

Askeri çevrelerin kısa dönem ve uzun dönem askerlerin yükümlülük süresini eşitleyerek, haksızlığa son vermeye ilişkin çalışma yaptıkları biliniyordu. Ancak, hükümetin kısa ve uzun dönem askerlerin yükümlülük süresinde fark olması gerektiği düşüncesi bulunuyor. Özel’in ilgili kanun, TBMM’ye sevk edilmeden önce askerin nihai görüşünü Başbakan Erdoğan’a aktaracağı ifade ediliyor.

Profesyonel ordu

Terörle mücadele alanında önemli görevler üstlenmiş olan Orgeneral Özel’in özellikle 7. Kolordu ve 2. Ordu komutanlıkları döneminde terörle mücadelenin profesyonel birliklerle yapılması gerektiğine ilişkin görüşü bulunduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda terörle mücadele bölgelerinde profesyonelleşme çalışmalarının Özel döneminde hızlandırılacağı bilgisi de kulislere yansıdı.

milliyet






Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,595 µs