En Sıcak Konular

Yunanistan'dan umut yok

7 Ağustos 2011 14:01 tsi
OECD Genel Sekreteri Jose Angel Gurria, Yunanistan'ın kamu borcunun normal düzeye indirilmesinin bir nesil alacağını söyledi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Jose Angel Gurria, ''Yunanistan'ın Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSYH) yüzde 140 oranına varan borcunun yüzde 60'ın altına düşmesi için en az bir nesil geçmesi gerektiğini'' söyledi.

OECD'nin Yunanistan ile ilgili raporunu sunmak üzere Atina'yı ziyaret eden Gurria, Kathimerini gazetesine verdiği demecinde, Yunanistan'ın krizden çıkabilmesi için bu konuda alınan önlemleri acilen süratle ve sonuna kadar uygulaması gerektiğini belirtti.

Gurria, Yunanistan'ın mali krizle başa çıkabilmesi için, çıkar gruplarıyla mücadele etmesinin önem taşıdığının altını çizerek, ''Bu sadece borcun azalması için değil, kalkınma için de bir ön koşul. Şu ana kadar başardıklarınız takdire değer. Ancak, önemli olan bu konudaki reformların sürmesidir'' dedi.

OECD'nin, Yunanistan'ın borcunu azaltma konusunda izlemesi gereken bir yol haritası hazırladığını, yol haritasında belirlenen stratejinin izlenmesi durumunda borcun azalacağını savunan Gurria, ''Bu strateji ile GSYH'nin yüzde 140 oranına varan borcu 2035 yılına kadar yüzde 60'tan daha az bir orana düşürebilirsiniz. Ancak, hemen yarın değil, bir nesil sonra" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Gurria demecinde ayrıca, borç sorununun tüm OECD üyesi ülkeleri zorladığını ifade ederek, ''özellikle böylesine kritik bir dönemde bütçeye uyum süreci devam ederken, ekonomik kalkınmanın sürmesi için ince dengelerin korunmasının önem arz ettiğini ve bunun Yunanistan'ı da kapsadığını'' kaydetti.

RAİHENBAH: ''ZAMANA İHTİYAÇ VAR''

Öte yandan AB'nin Yunan ekonomisini denetim ve kontrol altına alma kararı çerçevesinde, Avrupa Komisyonu'nun talimatıyla, ülkede ekonomiyle ilgili tüm uygulamaları denetim ve kontrol altında tutmak üzere başkent Atina'ya konuşlandırılması kararlaştırılan heyetin başkanı Horst Raihenbah, ''Heyetin Atina'daki görevinin, Yunanistan'ın AB yardımı karşılığında üstlendiği yükümlülükleri yerine getirip getirmediğini kontrol etmek olacağını'' söyledi.

Rayhenbah, To Vima gazetesine yaptığı açıklamada, ''Reformların ilerletilmesini ve AB'nin yardımlarının doğru şekilde değerlendirilip değerlendirilmediğini denetleyerek kontrol edeceğiz. Ancak, her çeşit idari değişiklik için zamana ihtiyaç var. Yunanistan bu konuda istisna oluşturmuyor'' dedi.

aa

Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs