En Sıcak Konular

Taliban, Ladin’i vuran timi vurdu

7 Ağustos 2011 09:47 tsi
ABD, Afganistan’da en ağır darbeyi yedi: 38 ölü...

El Kaide Lideri Ladin’i öldüren komando birliği Navy Seal Takım 6’ya mensup askerleri taşıyan helikopter Afgan Talibanı tarafından düşürüldü. 31’i Amerikalı 38 asker öldü.

Amerikan ordusu 10 yıldır bulunduğu Afganistan’da en kanlı gününü yaşadı. Son Taliban saldırısı 31 Amerikan askerinin ölümüne neden oldu. Taliban Sözcüsü Zebuyullah Mücahid Vardak bölgesinde Amerikalı askerleri taşıyan Chinook tipi NATO helikopterinin düşürüldüğünü açıkladı. Mücahid düşen helikopterin Vardak bölgesinde militanların kaldığı bir eve düzenlenen operasyona katıldığını belirtti. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de Taliban iddiasını doğrulayarak düşen NATO helikopterinde 31’i ABD, 7’si de Afganistan askeri olmak üzere toplam 38 kişinin öldüğünü açıkladı. Karzai, ABD Başkanı Barack Obama’ya bir başsağlığı mesajı gönderdiğini belirtti. Karzai’nin bu açıklamasının ardından NATO da Vardak bölgesinde bir helikopterin düştüğünü, çok sayıda NATO ve Afgan askerinin de hayatını kaybettiği bilgisini doğruladı.

DEVGRU BİRİMİ

Düşen helikopterde hayatını kaybeden 31 Amerikan askerinden en az 20’sinin El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in Pakistan’da öldürüldüğü operasyona katılan özel kuvvetlere bağlı Navy Seal komando birliğinin Takım 6 ve DEVGRU adlarıyla bilinen grubuna mensup olduğu iddia edildi. Ladin’i öldüren komandolar da Afganistan’dan helikopterlerle Pakistan’a geçmişlerdi.

‘ÇATIŞMADA DÜŞTÜ’


Afgan General Abdulkayyum Bekizu “Gece Taliban evine operasyon düzenlendi. Helikopter çatışmanın sonuna doğru düştü, neden düştüğünü bilmiyoruz” dedi.

Obama doğum günü tatilinde öğrendi

ABD Başkanı Barack Obama, NATO helikopterinin Taliban tarafından düşürüldüğü haberini doğum gününü kutlamak için gittiği Camp David’de öğrendi. 4 Ağustos’ta 50 yaşına giren ve doğum gününü Beyaz Saray’da kutladıktan sonra ailesiyle hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Camp David’e giden Obama, 31 askerin ölüm haberini aldıktan sonra yaptığı açıklamada askerler için dua ettiğini söyledi.

Daha önce de düşmüştü

AFGANİSTAN’da 2005 yılında da yine CH-47 Chinook tipi bir helikopter düşmüş ve 15 Amerikan askeri ölmüştü. Aynı yıl haziran ayında yaşanan başka bir helikopter kazasında da 17 Amerikan askeri hayatını kaybetmişti.

haberturk

Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs