En Sıcak Konular

CHP'den Karayalçın'a 2 çalım birden

7 Ağustos 2011 09:30 tsi
CHP'den Karayalçın'a 2 çalım birden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Karayalçın'a net bir şekilde 2 teklifte bulunmuş.

CHP, Şengül’ün yolsuzluk raporuna rağmen Ankara İl Başkanlığı’na yeniden atanmasını tartışıyor.

Partinin yalanlamasına rağmen il başkanlığının Murat Karayalçın’a teklif edildiği ortaya çıktı. Karayalçın, bu sebeple bir üniversitenin teklifini reddetti. Karayalçın, seçim sürecinde de aynı akıbeti yaşamış.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara İl Başkanlığı'na Tarık Şengül'ü yeniden atamasının yankıları sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın'a Ankara il başkanlığı teklifi ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

SÖZCÜ REDDETTİ AMA TEKLİF VAR

CHP Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil'in reddetmesine rağmen Kılıçdaroğlu, Karayalçın'a net bir şekilde Ankara İl Başkanlığı'nı teklifi etti. Alınan bilgilere göre Karayalçın da, teklifi kabul etti. Ancak hem Genel Merkez hem Karayalçın cephesini şaşırtan gelişme, bundan sonra yaşandı. Kılıçdaroğlu, Karayalçın'a teklif ettiği il başkanlığı görevine hakkında iddialar bulunan Şengül'ü yeniden atadı.

Karayalçın'ın, ailesi ve yakın çevresinin olumsuz görüş bildirmesine rağmen Kılıçdaroğlu'nun teklifini Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte "siyasi görev" olarak algılayıp kabul ettiği, hatta teklifi kabul ettiği için Bulgaristan'da bir üniversitenin ders vermesi teklifini kabul etmediği öğrenildi.

'ODAYI BOŞALTMANIZA GEREK YOK'

Kılıçdaroğlu'nun Karayalçın'a milletvekilliği teklif etmesiyle ilgili de benzer bir gelişme sözkonusu. Alınan bilgilere göre Karayalçın, Kılıçdaroğlu ile seçim öncesi Ocak ayında Genel Merkez'de görüşme yaparak, "İzin verirseniz Ankara'dan aday adayı olmak istiyorum ancak önseçime girmeyi talep ediyorum" dedi.

Karayalçın, Genel Merkez'de kullandığı makam odasını diğer aday adaylarına karşı haksız rekabet olur gerekçesiyle boşaltmak istediğini de söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu, Karayalçın'ın odasını boşaltmak istemesine itiraz ederek, "Ayrılmanıza gerek yok. Böyle düşünmeyin. Siz burada devam edin" diye konuştu. Karayalçın, bunun üzerine Genel Merkez'de çalışmalarına devam etti.

RİZE'Yİ TEKLİF ETTİ, LİSTEYE ALMADI


Kılıçdaroğlu ile Karayalçın arasındaki ikinci görüşme, seçimlere 10 gün kala gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, Karayalçın'a Rize milletvekilliği teklif etti. Bu süreç de oldukça ilginç. Yemin krizi sürecinde Meclis BaşkanıCemil Çiçekile görüşmeler yapanCHPeskiİstanbulMilletvekili Ali Topuz'un, eski Başbakan Mesut Yılmaz'a CHP Rize milletvekilliği teklifi götürdüğü belirtildi. Ancak Yılmaz, teklifi reddederek Karayalçın'ı işaret etti.

Kılıçdaroğlu ikinci görüşmesinde, Karayalçın'a bu nedenle Rize milletvekilliği teklifi etti. Karayalçın, tercihinin Ankara'da yaşadığı için Ankara olduğunu ancak "parti görevi" noktasında Rize milletvekilliğine de sıcak baktığını dile getirdi.

Ancak Kılıçdaroğlu, il başkanlığı teklifi etmesine rağmen atama gerçekleştirmediği gibi milletvekilliği teklifinin ardından somut adım atmadı ve Karayalçın'ı listeye koymadı. Bunun üzerine Karayalçın, Genel Merkez'deki odasını boşalttı.

CHP'DEN "TEK CÜMLE" AÇIKLAMASI

Bugün, gazetesinde dün Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün son dönemdeki iddialarla ilgili gazetemizin sorularına verdiği yanıtlar yer aldı. CHP'nin internet sitesine konulan yazılı açıklamada ise, "tuhaf" şekilde bu haberle ilgili "tamamen yalandır" denildi. CHP kaynakları, Şengül'ün yeniden il başkanlığına atanması ile ilgili Kılıçdaroğlu'na atfen haberde yer alan "Kıramayacağım insanlar var" cümlesi için bu açıklamanın yapıldığını belirtti.

bugün



Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs