En Sıcak Konular

Gül yine DDK’yı harekete geçiriyor

7 Ağustos 2011 09:01 tsi
Gül yine DDK’yı harekete geçiriyor
Cumhurbaşkanı Gül, aynı zamanda arkadaşı olan eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazanın peşini bırakmıyor. Gül, kazadaki bir noktayı ise anlayamıyor.

Gül, kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın da isteği doğrultusunda, olayı daha önce inceleyen, emrindeki Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) bir kez daha harekete geçirmeye hazırlanıyor.

Gül, önceki gün Çankaya Köşkü’nde görüştüğü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve parti yöneticilerine, “Bütün şüpheler giderilinceye kadar bu işin peşini bırakmayacağız, bu işi aydınlatacağız. Böylece değerli bir siyasetçiye, eğer bir şey yapıldıysa ne yapıldığı ortaya çıkarılmış olacak. Bu çalışmayı Türkiye’nin, devletin itibarını kurtarma adına da önemsiyoruz. Onun için sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

46 saatte nasıl ulaşılamıyor

“DDK bu işin üzerine gidip o raporu hazırlamasaydı tıpkı bazı diğer konular gibi bu olay da kapanıp gidebilirdi” diyen Gül, enkaza 2 gün sonra ulaşılmasına tepkisini de, “Herşeyi anladım da Türkiye topraklarında bir kaza mahalline 46 saatte nasıl ulaşılamıyor, bunu anlamış değilim” sözleriyle dile getirdi.

Mustafa Destici, kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın, DDK’nın konuyla ilgili biraz daha ayrıntılı çalışması talebini Gül’e aktardı.

Destici görüşmenin ardından, “DDK, bu konu ile ilgili ek bir çalışma daha yapacak. Bu işi karanlıkta bırakmadan gerçek ne ise ortaya çıkaracağız. Cumhurbaşkanımızı da kararlı gördüm. Onun söylediği cümle de benim söylediğim cümlenin aynısı. Sonuna kadar gideceğiz”dedi.

hurriyet

Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,602 µs