En Sıcak Konular

Somali’ye 3 bin tonluk yardım gemisi gidiyor

5 Ağustos 2011 15:27 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı Somali'ye gönderilmesi planlanan 3 bin tonluk yardım gemisini 15 Ağustos tarihine hazırlıyor.

Her gün yüzlerce çocuğun hayatını kaybettiği Somali, açlıkla girdiği savaşı kaybetmek üzere. Bölgede yaşananların gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığı kaydediliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklığın baş göstermesiyle birlikte bölgede 100 binden fazla insana yardım ulaştırdı. Yiyecek bulmak adına yollara düşen Somali halkının, Ramazan ayında beklediği büyük yardımlardan biri olan 3 bin tonluk yardım gemisi hazırlıklarını sürdürüyor.

AFRİKA BOYNUZU’NA CAN SİMİDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika Boynuzu diye isimlendirilen bölgede gün geçtikçe kötüye giden açlık felaketinin önüne geçmek için büyük bir proje başlattı. Vakfımız, Ramazan ayının başında gönderileceğini ilan ettiği acil yardım gemisine gerekli ihtiyaç malzemelerini önümüzdeki Çarşamba günü yüklemeye başlıyor. Gemiye yüklenecek 3 bin tonluk yardım malzemesinin Ağustos ayının 15’inde yola çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE YARDIMLARINI BU GEMİYLE GÖNDERECEK

Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan kampanyalarla dünyanın çeşitli bölgelerinden Doğu Afrika’ya yardım gönderilirken hala çocuk ölümlerinin önüne geçilemediği kaydediliyor. Bölgede çalışmalar yürüten İHH ekiplerinin verdiği bilgiye göre, gönderilen yardım malzemelerinin Somali halkını ayakta tutmaya yeterli olmadığı gibi yeni ve daha büyük yardımların yapılması gerekiyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Somali’de yaşanan drama kayıtsız kalmayacak, Türkiye halkının yapacağı 3 bin ton büyüklüğündeki yardımları Afrika’ya ulaştıracağız.

3 BİN TONLUK YARDIM İÇİN SEFERBERLİK

İHH İnsani Yardım Vakfı, Doğu Afrika’da ortaya çıkan açlık felaketinin önüne geçmek adına, mübarek Ramazan ayında tüm Türkiye’nin harekete geçmesi konusunda seferberlik ilan etti. Çarşamba günü gemiye yüklenmeye başlanacak olan malzemeler buğday, mısır, un, sıvı yağ, toz şeker, süt tozu, bebe bisküvisi, pirinç ve makarna gibi temel gıda maddelerinden; ilaç ve acil medikal malzemelerden oluşacak. Bağışçılarımızdan gelecek olan yardımlarla yola çıkacak gemimiz Somali halkının rahat nefes almasını sağlayacak.

HAYIRSEVERLER BAĞIŞLARINI VERGİDEN DÜŞEBİLECEK

Kurum ve işletmeler de gıda bankacılığı kapsamında bağış yapabilecek ve Somali’ye yapacakları yardımları gider olarak vergiden düşebilecekler. Sadece kampanyamıza yapacağınız yardımların İHH tarafından faturalandırılması bu kampanyaya katılmanız için yeterli olacak. Hayırseverler aynı zamanda vergi muafiyeti bulunan kurumumuza üzerinden Somali bağışlarını vergiden düşebilecekler.

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs