En Sıcak Konular

'Acıları dindirmek elimizde'

5 Ağustos 2011 08:53 tsi
'Acıları dindirmek elimizde' Başbakan Erdoğan, Somali için çağrıda bulundu...

Başbakan Erdoğan, "Son 60 yılın en ağır kuraklığıyla boğuşan Somali'deki kardeşlerimizin yardımına koşmak isteyen herkesi, kampanyayı desteklemeye çağırıyorum" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Sabah'ın TİKA ve Kızılay işbirliğiyle Somali için gerçekleştirdiği yardım kampanyasına destek verdi. Sabah aracılığıyla çağrı yapan Erdoğan "Somali'de küçük bir çocuğu doyurmak, bir yetimin yüzünü güldürmek, bir annenin acısını dindirmek, bir babanın yüreğine su serpmek bizim elimizde. Son 60 yılın en ağır kuraklığıyla boğuşan Somali'deki kardeşlerimizin yardımına koşmak isteyen herkesi, bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum" dedi. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

'RAMAZAN ŞEFKAT AYIDIR'
 YÜREKLERİNE SU SERPECEK:
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Kızılay'ın Sabah'la dayanışma içinde düzenledikleri Somali'ye yardım kampanyasını can-ı gönülden destekliyorum. Somali bugün maalesef iç savaşların, açlığın, susuzluğun, kıtlığın, kuraklığın, fakirliğin pençesi altında yaşıyor. Somali halkı umut ve hasretle, başka ülkelerden gelecek yardımları bekliyor. İnanıyorum ki ülkemizde başlatılan bu kampanya, Somali halkının yüreğine bir nebze de olsa su serpecek; hayata tutunmaları için umut ışığı olacaktır.

 MAZLUMLARLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ: Biliyorum ki, aziz milletimizin yüreği merhamet doludur. Millet olarak bu ay çok daha hassas olacağımızdan da eminim. Mübarek Ramazan ayı içinde, yoksul, muhtaç ve mazlumlarla dayanışma içinde olmalıyız. Zira Ramazan, yoksulların özellikle gözetildiği bir şefkat, merhamet ve sevgi ayıdır.

 DÜNYAYA MERHAMET TAŞIMALIYIZ: Bizler, köklü bir vakıf medeniyetinin bugünkü temsilcileri olarak, ulaşabildiğimiz her yere, dünyanın dört bir yanına iyilik ve merhamet taşımalıyız. Ne mutlu ki, Türkiye bugün dünyanın umut ülkesi, merhamet adası olarak anılıyor. Aynı şekilde insanımız da zaten kimsesizlerin kimsesi olarak, çaresizlerin umudu olarak, bütün dünyaya örnek teşkil ediyor; gücünün, gönlünün yettiğince dünyanın yaralarını sarmak için gayret gösteriyor.

 ACILARI DİNDİRMEK BİZİM ELİMİZDE: Sabah Gazetesi aracılığıyla, bütün vatandaşlarımıza; en başta da sivil toplum örgütlerimize, işadamlarımıza, hayırseverlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler, komşusu açken tok yatmayı kendine zül sayan bir anlayışın mensuplarıyız. Somali'de küçük bir çocuğu doyurmak, bir yetimin yüzünü güldürmek, bir annenin acısını dindirmek, bir babanın yüreğine su serpmek bizim elimizde. Son 60 yılın en ağır kuraklığıyla boğuşan Somali'deki kardeşlerimizin yardımına koşmak isteyen herkesi, bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın rahmet, bereket ayını da tebrik ediyorum.

Yahya Bostan - Sabah



Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,822 µs