En Sıcak Konular

Türkiye'nin savaşmasını kim istiyor?

26 Mayıs 2007 00:00 tsi
Türkiye'nin savaşmasını kim istiyor? Ulus’ta meydana gelen patlama sonrasında ilk kez iyibilgi’ye konuşan Prof. Dr. Mahir Kaynak yeni analizini de iyibilgi okurları için yaptı. Kaynak, “Türkiye zaten girecek ancak savaşarak girmesini istiyorlar” dedi.

Ankara Ulus’ta meydana gelen ve altı vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı sonrasında emekli MİT’çi Prof. Dr. Mahir Kaynak ilk olarak saldırıyı iyibilgi’ye yorumlamış ve “yarın basının konuyu nasıl ele aldığına bakın” demişti. Saldırı sonrasında basında PKK ismi ön plana çıktı. Hatta iki Suriyelinin ismi de geçmedi değil. Peki, Kaynak saldırının üzerinden birkaç gün geçtikten sonra basındaki yansımalardan “Kuzey Irak’a operasyon” tartışmalarına, gelişmeleri nasıl yorumladı? Bu soruyu kendisine sorduk.

İyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Kaynak çok ilginç bir iddia ileri sürüyor. Türkiye’nin Kuzey Irak’a gireceğinin tahmin edildiğini, bu yüzden bu saldırının gerçekleştiğini belirtiyor. Kaynak şöyle söyledi:

“Türkiye’nin Kuzey Irak’a gireceğini tahmin ediyorlardı. Türkiye Kuzey Irak’a iki şekilde girebilir: ya barışçı bir şekilde girersiniz ya da çatışma ile girersiniz. Amerika artık çatışmasız bir müdahale istiyor. Irak’tan çekildikten sonra Kuzey Irak için doğacak güç boşluğunu Türkiye’nin doldurmasını istiyor. Ancak onun karşısında pek dikkat edilmeyen bir güç var. İngiltere Türkiye’nin Kuzey Irak’a çatışma ile girmesini istiyor.”

Kaynak’ın sözleri bir hayli ilginç. Neden İngiltere Türkiye’nin Kuzey Irak’a çatışarak girmesini istesin? Kaynak’ın sözleri bu noktada daha da önem kazanıyor. Kaynak “ABD doğacak güç boşluğunu Türkiye’nin doldurmasını isterken, İngiltere İran’ı istiyor!”

Yani Kaynak’a göre ABD ve İngiltere arasında “Türkiye mi İran mı gerilimi” yaşanıyor. Kaynak’a göre ABD ve İngiltere arasındaki ilişki tahmin edildiğinin aksine…

Kaynak’a tam bu noktada Emin Gürses’in iyibilgi’ye yaptığı analizi soruyoruz. Gürses, ABD’nin Türkiye’yi Kuzey Irak’ta değil, Orta Irak’ta istediğini söylemişti. Kaynak ise bunun aksini düşünüyor. “Asıl mesele Kuzey Irak’ın korunması” diyen Kaynak, ilginç iddiasını şu sözlerle sürdürüyor: “Türkün çatışmasını ve bölgeden çıkmasını istiyorlar. Eğer çatışma olursa bu içeriye de yansır. İçeride Türk-Kürt çatışması tezgahlanır. Ancak çatışmasız bir şekilde girilirse o noktada problem çıkmayabilir. Hatta gider ve orada kalırız.”

www.iyibilgi.com



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,160 µs