En Sıcak Konular

Sarkozy'ye bir cevap da Belçika Başbakanı'ndan 

0 0 0000 00:00 tsi
Sarkozy'ye bir cevap da Belçika Başbakanı'ndan  Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesinin ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine tam desteğini tekrarladı.

Sarkozy'nin Türkiye'nin üyeliğine yine itiraz ettiği çarşamba günkü Brüksel ziyaretinde görüştüğü Verhofstadt, önceki akşam anlamlı bir jest yaparak Türk asıllı işadamlarının kurduğu UNACO'nun davetine katıldı. Bir gün önce görüştüğü Sarkozy'nin Türkiye'ye ilişkin tutumunun tam tersi bir tavır takınan Verhofstadt, "Hâlâ müzakerelerin devam etmesi talebimi sürdürüyorum." dedi. Verhofstadt, yaptığı konuşmada, adeta Sarkozy'nin Türkiye'ye itirazlarına cevap verdi.

Verhofstadt, Anvers kentinde düzenlenen UNACO toplantısında, son zamanlarda Avrupa'da korku ve bencillik söylemlerinin arttığına işaret ederek, bazılarının Birlik'in genişlemesine itirazları olduğunu dile getirdi. Bazılarının "önce derinleşip sonra genişleyelim" dediğine işaret eden Verhofstadt, aynı zamanda ikisini de gerçekleştirmenin mümkün olduğunu söyledi.

AB'nin temelinde ne dinin ne de kültürel değerlerin bulunduğunu vurgulayan Sarkozy, bu noktada Türkiye'nin çok ciddi bir rol oynadığını kaydetti. AB'nin bir değerler bütünü olduğunu söyleyen Verhofstadt, "Buna inancımdandır ki, en başından beri Türkiye'nin üyeliğini destekledim ve hâlâ müzakerelerin devam etmesi talebimde ısrarlıyım." dedi.

Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin üyeliğini destekleyen Verhofstadt, 10 Haziran'da bir daha başbakanlık için halkından destek arıyor. Ancak kamuoyu anketleri Verhofstadt'ın partisine pek şans tanımıyor.
 
Zaman



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs