En Sıcak Konular

'Yeni bir savaş türü ortaya çıkacak'

1 Ağustos 2011 22:24 tsi
'Yeni bir savaş türü ortaya çıkacak' "Türkiye Cumhuriyeti devleti, yeni bir savunma ve saldırı stratejisi geliştirecek"

Yiğit Bulut, Habertürk kanalında, Van'ın Başkale ilçesinde, yol üstünde güzergah nöbeti tutan zırhlı askeri araca yapılan son saldırıyı yorumladı.

"Türkiye ne zaman sivilleşme, demeokratikleşme veya geçmişten getirdiği bazı bağlarından kurulmayla ilgili net adımlar atmayı denese o gün bu tip saldırılar mutlaka yapılıyor.Burada önemli olan nokta şu; Başbakan'ın bir önceki açıklamasında 'artık bu bir terör sorunu veya bu bir demokratik açılım süreci veya bu bir Kürt sorunu değildir' diye başka bir yere taşıdığı olayı artık bu saldırı sonrasında da köklerinin farklı olduğunu görebiliyoruz. Bu yaşadığımızın artık ne Kürt sorunuyla ne Türkiye'nin Kürt sorunundan kaynaklanan ortaya çıkan terör dinamikleriyle veya iddia adildiği gibi bölgedeki insanlara yapılan baskı sonrası bu insanların verdiği tepkiyle alakası yok.

Türkiye'de bunları yapan bir kısmı içeride yerleşik, uzantıları dışarıda yerleşik tamamen Türkiye'yi baskı altında tutmaya çalışan başka bir mekanizmadan kaynaklandığı net olarak ortaya çıkıyor. Malesef bu mekanizma hayatta, malesef hala bu mekanizma yapılan onca operasyona rağmen hala eylem yapma gücüne sahip. Ama en azından Türkiye bunun ne olduğu çok iyi anlayabilmiş durumda. Tekrar ediyorum olayın ortaya çıkan terörün, kesinlikle Kürt sorunuyla veya Kürt sorunundan kaynaklanan iddia edildiği gibi Türkiye'nin yanlışlarından ortaya çıkan törerle hiçbir alakası olmadığı bugünkü saldırı sonrası bilgilerle net olarak analiz edilebilir.

Dolayısıyla burada özellikle BDP'ye ve uzantılarına çok büyük bir iş düşüyor. Eğer gerçekten demokratik sınırlar içinde kalmak istiyorlarsa ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarına çok büyük bir iş düşüyor, artık görev bu; gerçekten demokratik sınırlar içinde kalmak ve bölge insanına faydalı olmak istiyorlarsa biraz önce bahsettiğim bu kirli mekanizmadan kendilerini ayrıştırmaları gerekiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti artık olayı net olaraka analiz etti, neyin ne olduğunu çok iyi gördü. Ve göreceksiniz önümüzdeki günlerde artık tamamen Kürt sorunundan ayrışarak bu yerleşik düzenle ilgili, bu yerleşik terörü yaratabilen düzenle ilgili çok sert önlemler ve yeni bir savaş türü ortaya çıkacak Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından. Yeni bir savunma ve saldırı stratejisi geliştirecek Türkiye bu konuyla ilgili."



Bu haber 1,846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs