En Sıcak Konular

AK Partili Aydın: Bu işi daha iyi yapanlar atanacak

1 Ağustos 2011 21:06 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “emekliliklerini isteyen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları yerine mutlaka bu işi daha iyi yapanların atanacağını” söyledi.

Aydın yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 2. maddesine göre Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, bütün gelişmelerin bu kurallar çerçevesinde olduğunu söyledi.

Ülkenin demokrasisinin de bu çerçevede geliştiğini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

“Dün çok önemli gibi gözüken gelişmeler bugün gayet normal bir şekilde işliyor. Artık Türkiye'de yaş işler olmayacak. Türkiye'de bundan sonra hukuka dayalı demokratik çerçevede kurallar işleyecek. Ülkede devamlılık esastır. Boşluk kaldırmaz. Emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının yerine mutlaka bu işi daha iyi yapanlar atanacaktır. Bu da Anayasamızın öngördüğü biçimde yapılacaktır.”

“GÖRÜLEN DAVAYA HİÇ KİMSE TELKİNDE, TALİMATTA BULUNAMAZ”

Tutuklamalar konusuna da değinen Aydın, yargı bağımsızlığına dikkati çekerek, “Görülmekte olan bir davada hiç kimse tavsiyede, telkinde, talimatta bulunamaz. Mecliste bununla alakalı görüşme dahi yapılamaz. Yargıyı etkilememek lazım. Adalet mülkün temelidir. Adalet kendi mecrası içinde zaten karalarını verir” diye konuştu.

Dava devam ettiği müddetçe, bu davanın seyrini değiştirmemek adına parlamenter sisteme dayalı hukuk sisteminde herkesin dikkatli konuşması gerektiğini vurgulayan Aydın, “Herkesin hukuk çerçevesi içerisinde kalması gerekiyor. Yine aynı şekilde birileri bu karaları bahane edip istifa ediyorsa buyursunlar istifa etsinler. Onların yerine geçecek çok insan var” değerlendirmesinde bulundu.

“HERKES GÖREV ALANI İÇERİSİNDE ÇALIŞMALI”

Herkesin görev alanı içerisinde çalışması gerektiğine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

“Türkiye bugün ekonomisi çok güçlü bir ülke. Dünyada bugün büyük buhranlar yaşanırken Türkiye'de ekonomik kriz yaşanmıyor. Dünyada bugün en büyüyen ülke konumundayız. Şu an ülkemiz 8 şiddetinde depreme dayanıklı bir iktidara sahip. Bugün ülkede herkes kendi alanında çalışma yapması lazım. Anayasamız belirtmiş, her şeyi onun dışına kimse çıkamaz. Herkesin kendi görev alanı vardır. Bu görev alanının dışına kimse çıkmamalıdır. Kriz varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Öyle bir kriz yoktur. Türkiye normalleşiyor. Buna herkesin inanması lazım. Bir hukuk devleti olma yolunda ciddi adımlar atıyoruz. İnşallah yeni anayasayla birlikte bu zirveye çıkar.”

Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs