En Sıcak Konular

Yine Baas rejimi yine katliam!

1 Ağustos 2011 13:32 tsi
Başta 'direnişin kalbi' Hama olmak üzere Dera, Lazkiye, Ezzur ve diğer şehirlerde 160'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamidiye alanının ceset ve yaralılarla dolu olduğu bildiriliyor.

Suriye de meşruiyetini kaybetmiş olan Baas rejimi yine Hama’da katliam yaptı. Şehir, Baas rejimine direniyordu. Orduyu kente sokmuyordular. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, tank destekli on binlerce ordu birliği tarafından birçok şehirde gerçekleştirilen operasyonlarda başta "direnişin kalbi" Hama olmak üzere Dera, lazkiye, Ezzur ve diğerlerinde 160'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamidiye alanı ceset ve yaralılarla dolu olduğu bildiriliyor.

Mart ayından beri çatışmaların devam ettiği Suriye de en kanlı çatışmasını dun verdi. Dikta rejim yabancı basını ülkeye sokmuyor. Ancak muhaliflerin cep telefonları ile çektikleri resim ve videolarla olaylar dünya kamuoyuna duyuruluyor. Yüksek binaların tepelerinde yerleştirilen keskin nişancılar tarafından bilinçli ve hedef alınarak göstericilerin üzerine ateş açıldı. Suriyeli insan hakları savunucuları hastanelerin yaralılarla dolu olduğu aktarıyorlar. Katliam bugünde devam ettiği haberleri geliyor.

BAAS KATLİMLARINI KİM DURDURACAK?

Baskın yapılan kentlerde elektrik ve suların kesik olduğu da gelen haberler arsında. Nusayri Baas rejimi katliam yapmakla kalmıyor. Yürüyüş yapan kişileri tespit edip onların ailelerini de tutukluyorlar. Şimdiye kadar ne kadar tutuklu olduğu ve bu tutukluların akıbetinin ne olduğu hala bilinmiyor. Suriye rejimin işkenceleri malumdur. Yıllarca Suriye hapishanelerinden işkence yapılan kişilerin mektupları gelir. Şimdi bu canilere daha başkaları da eklendi. Mezhep birliği ve ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte hareket ettikleri bazı devlet ve silahlı örgütlerin desteği ile daha da vahimleşti.

Öte yandan Suriye'nin diğer kentlerinde Hama'ya destek gösterileri düzenlendiği bildiriliyor. Destek gösterilerinin düzenlendiği Şam'ın Harasta bölgesinde askerlerin, göstericilerin arasında çivi bombası attığı bildirildi. Bomba sonucu en az 42 kişinin yaralandığı bildirilirken, Suriye Ordusu'nun rejime en bağlı birimi olarak bilinen Dördüncü Ordusu'ndan birliklerin bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Ölenler arasında yine çocukların olduğu bildiriliyor. Dün Hama katlamanda 13 yaşında bir erkek çocuğun başından keskin nişancılar tarafından vurulduğu bildiriliyor.

BATI DÜNYASI YİNE KINADI!

Olayların ardından Batılı devletler Suriye'yi bir kez daha uyardılar. ABD Başkanı Barack Obama, Beşar Esad yönetiminin izole edilmesi konusunda, diğer ülkelerle birlikte İngiltere, Fransa ve Almanya’nın da aralarında olduğu ülkelerle yeni yaptırımların devreye sokabileceklerinin mesajını verdi. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Gerçekten dünkü, özellikle Hama’da yürütülen operasyonlar bizde derin bir hayal kırıklığı ve üzüntü doğurmuştur. Bu operasyonların hem zamanlaması hem yöntemi son derece yanlıştır, şiddetle kınıyoruz" dedi. Davutoğlu, "söz verilen reformların gerçekleşmesini beklerken ramazana büyük can kayıplarıyla giriliyor olmasının kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

İngiltere dışişleri bakanı da BM de yaptığı konuşmada “askeri seçenek her zaman masadadır “ diyerek Suriye rejime göndermede bulundu.

Ramazan ayında bir zalim merhamete gelirken Suriye Baas rejimi bırakın merhameti toplu katliam yapmaktan çekinmiyor. Yaptıkları bu katliamı kamuoyuna aktaran kişilere de engel olmaya çalışıyorlar. Esad ve çevresindeki çeteler mutlaka bu katliamlara son vermeli ve halkların isteklerinin önünde durmaktan çekilmelidir.

Suriye de yaşayan dostlarımızla yaptığımız telefon görüşmelerine göre birçok yerde keskin nişancı katiller gördüklerini ve yüzleri maskeli kişilerinde halkın üzerine rast gele ateş ettiklerini ifade ettiler. Ülkeyi tam bir demir yumrukla yönetmeye çalışan Esad, Babasından miras aldığı Baas rejimi zaten kan ve zülüm üzerine kurulmuştu. 1982 yılında da ayni gerici ve Nusayri zihniyet Hama’ya girip yine binlerce masum Müslüman’ın kanını akıtmıştı.



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs