En Sıcak Konular

The 'Lobi', havasını aldı

1 Ağustos 2011 09:30 tsi
The 'Lobi', havasını aldı Ekonomi üzerinden yaptıkları operasyon, ifşa oldu.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 4 komutanın emekliliğini istemesinden dolayı Türk Lirası'nın değer kaybettiğine yönelik yabancı basında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Türkiye üzerinde spekülasyonlar yapmak isteyen bir 'faiz lobisi' olduğunu söyleyen Bağış, "Bu işten rant sağlayan bir lobi var. Bunun içeride de, dışarıda da ayakları var. Onların her vesileyi fırsata çevirme çabası olduğunu görüyoruz." dedi. Türk ekonomisinin sapasağlam ayakta olduğunu vurgulayan Bağış, "Bu, dünyanın örnek aldığı bir ekonomidir. Hiç kimse onun için boşuna heveslenmesin." uyarısında bulundu.

Kürt siyasetçi Kemal Burkay'ın 31 yılın ardından Türkiye'ye dönmesine de değinen Bağış, şunları kaydetti: "İsveç'te uzun yıllar yaşadıktan sonra Türkiye'ye bu dönemde dönmüş olması, Türkiye'deki milli birlik ve kardeşlik projesine destek veriyor olması çok anlamlıdır. Burkay, eserlerinde hep kardeşliği, dostluğu, dayanışmayı, birlikteliği önemsedi ve onları bizimle paylaştı. Diyor ki: 'Gülümse, hadi gülümse bulutlar gitsin. Yoksa ben nasıl yenilenirim hadi gülümse'..."

ARTIK KARPUZUN GÖBEĞİ PAYLAŞILIYOR

AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Avrupa Birliği Bakanı Bağış, 4 komutanın emekliliğini istemesine de temas etti. 'Karpuz kesecektik, kesmeyecektik' şeklinde bir tartışmanın başladığını ifade eden Bağış, "Ama asıl üzerinde durulması gereken nedir biliyor musunuz? Artık karpuzun göbeğini Türkiye'de sadece belli birtakım elit kesimler yemiyor, paylaşılıyor." dedi. Türkiye'nin normalleştiğini vurgulayan Bağış, bugün doğusunun da, batısının da ilham kaynağı haline geldiğini, yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 ekonomik büyümeyle Türkiye'nin dünya rekorunu kırdığını hatırlattı. Daha yapılması gereken reformların ve hâlâ düzeltilmesi gereken yanlış uygulamaların var olduğuna da vurgu yapan Bağış, teker teker bunlara da el atılacağını kaydetti.

Sümeyra Kırca / Zaman



Bu haber 1,625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs