En Sıcak Konular

İşte Başbakanlık açıklaması

29 Temmuz 2011 23:41 tsi
İşte Başbakanlık açıklaması Başbakanlık'tan G.Kurmay Başkanı ve 3 kuvvet komutanının emeklilik istemesiyle ilgili açıklama yapıldı.

İşte o basın açıklaması:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu,Deniz KuvvetleriKomutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit veHava KuvvetleriKomutanı Orgeneral Hasan Aksay 29 Temmuz 2011 tarihi itibariyle emeklilik başvurusunda bulunmuşlardır.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'in emeklilik talebi üzerine 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 49'uncu maddesi gereğince 29.07.2011 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye ayrılmasına yönelikBakanlar KuruluKararı Sayın Cumhurbaşkanı'nca onaylanmış ve işleme konulmuştur.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ilişkin kararname Sayın Cumhurbaşkanı'nca onaylanmıştır. Orgeneral Özel, Başbakanlık onayıylaGenelkurmayBaşkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Ağustos ayı içinde görev sürelerini dolduracak olan Orgeneral Ceylanoğlu, Oramiral Yiğit ve Orgeneral Aksay'ın 5434 sayılı TCEmekli SandığıKanunu gereğince emekliye ayrılma talepleri de Milli Savunma Bakanı'nın onayıyla 29.07.2011 tarihi itibariyle kabul edilerek işleme konulmuştur.

Emeklilik başvurusunda bulunan komutanlarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde geçen uzun hizmet yıllarındaki özverili çalışmaları sebebiyle takdirle anılacaklardır. Kendilerine ve ailelerine sağlık ve esenlik diliyoruz.

1 Ağustos'ta başlaması planlanan Yüksek Askeri Şura Toplantısı kararlaştırıldığı şekilde gerçekleştirilecektir.

Dünyanın en büyük ve saygın ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, erinden generaline kadar tüm personelin fedakarane çalışmalarıyla yasalarla kendisine verilen görevi birlik ve beraberlik ruhu içinde en başarılı şekilde yapmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Bu haber 1,169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs