En Sıcak Konular

Petrol hattında patlama

29 Temmuz 2011 16:54 tsi
Yönetim karşıtı protestoların sürdüğü Suriye'de bugün sabaha karşı Telkelah bölgesinden geçen petrol boru hattının yerleştirilen patlayıcılarla tahrip edildiği belirtildi.

Yönetim karşıtı protestoların sürdüğü Suriye'de bugün sabaha karşı Telkelah bölgesinden geçen petrol boru hattının yerleştirilen patlayıcılarla tahrip edildiği belirtildi. Yaklaşık 15 metre çapında bir çukur açılmasına neden olan patlamanın etkisiyle boru hattından petrol sızmaya başladığı kaydedildi.

Suriye televizyonu Telkelah bölgesinde bulunan petrol boru hattının yerleştirilen patlayıcı maddelerle tahrip edildiğini duyurdu. Humus Valisi Gassan Abdülal Banyas'a kadar ulaşan ham petrol boru hattı yakınlarında yaşayan vatandaşların bir patlama sesi duyduklarını ve ilgili taraflara ihbarda bulunmalarının ardından gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Vali Abdülal, "Saldırıyı birinci dereceden bir terör eylemi" şeklinde değerlendirdi.

"Bozguncular eylemlerini yapmak için yolların boş olduğu bir vakti tercih etti. " diyen Vali Abdülal, eylem için geniş bir tarım arazisini sulayan Telhavş barajına yakın yerlerin seçilerek, petrol ve tarım gibi hayati öneme sahip iki sektörü hedef alıp maddi hasarı büyütmenin amaçlandığını söyledi.

Petrolün baraj suyuna daha fazla karışmasını önlemek için gerekli önlemlerin alındığını belirten Vali, Homs ve Tartus arasında geniş bir tarım arazisinin bu barajdan sulandığının altını çizerek saldırıyla baraj suyunun ve sulama kanallarının petrolle kirletilerek tarım sulama faaliyetlerini aksatmayı hedeflediğini belirtti.

Öte yandan Humus Su Kaynakları Müdürü Temmam Raad da eylemin ayrıntılı ve titiz bir şekilde planladığına işaret ederek, saldırıyla hem petrol hemde tarıma zarar verilmek istendiğini aktardı. Telhavş barajından Homs ve Tartus arasına yayılmış 6000 hektarlık tarım arazisinin sulandığına dikkat çeken Raad, müdürlüğün baraj suları, sulama şebekesi ve dolayısıyla tarım arazilerine petrol bulaşmasını önlemek için gerekli önlemleri hızla aldığını sözlerine ekledi.

Patlama nedeniyle boru hattından sızan petrolün önünün barikatlarla kesilmesi ve bu barikatlarının güçlendirilmesine ek olarak tarım arazilerine giden sulama suyunu şebekeden kesme gibi önlemler aldığını belirten Raad, şu anda boru hattından sızan petrolün kontrol altına alınması, bölgede ve baraj gölünde oluşan kirliliğin temizlenme çalışmalarının sürdüğü bilgisini verdi.

Ham Petrol Transferi Kamu Şirketi Müdürü Nemr Mahluf da patlamadan sonra şirketin hızla söz konusu boru hattından petrolü keserek başka bir boru hattına havale ettiklerini söyledi.

Terör saldırısının hedef aldığı boru hattının Deyrezzour ve Fırat bölgesi rezervlerinden Banyas rafinerilerine uzandığını dile getiren Mahluf; hedef alınan boru hattının şirketin petrol ihracatında kullandığı temel hatlardan biri olduğunu aktardı. Şirketin teknik kadrolarının terör eylemi sonucu oluşan hasarı onarmak ve sızıntıyı önlemek için çalışmalara başladığını söyleyen Mahluf, sızan petrolü vakumlama ve yeniden işleme faaliyetlerinin de sürdüğünü sözlerine ekledi.

cha



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs