En Sıcak Konular

"Hükümet açılıma son verdiğini açıklasın"

29 Temmuz 2011 16:03 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetten Kürt açılımına son verildiğinin ve İmralı'yla görüşmelerin kesildiğinin ilan etmesini istedi.

Son gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Bahçeli, Türkiye'nin büyük bir kriz ve kaos ortamının 'stratejik düzeyde' çok yüksek tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesi olan milli ve üniter devlet ile milli dil, millet varlığı, milli kültür ağır bir tahribatla ile yüz yüze olduğunu iddia eden Bahçeli, Türk milletinin ve Türk devletinin milli varlığına ve bekasına yönelik riskler çoğalmış, telafisi çok zor olacak bir sınıra dayandığını ileri sürdü. Bu kapsamda sürekli tırmanan bölücü terör hunhar saldırılarına devam ettiğini, her gün gelen şehit haberleriyle milletin sarsıldığını anlatan Bahçeli, "En son olarak Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, bir askeri aracın geçişi esnasında patlayan mayın nedeniyle bir Mehmetçik şehit olmuş, dördü de yaralanmıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Terörün iğrenç ve kanlı yüzü artık Türk milletinin sabrını taşırma noktasına kadar getirmiştir. Eş zamanlı olarak iç çatışma ve kavga ortamını engelleyen emniyet supaplarının birer birer açılmaya başlamasıyla, nerede duracağı kestirilemeyen ayrışma ve dağılma süreci üst düzeyde ivme kazanmıştır. Vatanımızın değişik yörelerinde meydana gelen etnik gerginlikler ve tahrikler çok kritik bir aşamaya gelindiğini göstermektedir. Hatay Dörtyol ve Bursa İnegöl'de provaları yapılan etnik temelli provokasyonlar, İstanbul Zeytinburnu ve Eskişehir Mihalıççık'ta ortaya çıkan olaylarla vahim bir boyuta ulaşmıştır. Bu gelişmeler karşısında toplumsal huzur alabora olmuş ve milletimiz endişeli bir bekleyişin içine savrulmuştur. " dedi.

"BİRLİKTE YAŞAMA ÜLKÜSÜ AĞIR DARBE ALACAK"

Birlikte yaşamaya dönük sistemli ve planlı suikastların terör saldırılarına paralel gelişmesi ve bölücü mihrakların hayâsızca kargaşa ortamını oluşturma çabalarının vahim bir ülke tablosunun belirmesine yol açtığını iddia eden Bahçeli, şayet bu olumsuzlukların önü alınamazsa, Türk milletinin birlikte yaşama ülküsü ağır bir darbe alacağı ve çok sancılı ve kanlı bir bölünme sürecinin başlamasının maalesef kaçınılmaz olacağını savundu.

Türkiye'nin çözülmesi ve temellerinden kopması demek olan bu durumun, kardeş kavgasına, husumetlerin kökleşmesine ve ihtilafların derinleşmesine hizmet edeceğinin ortada olduğunu ileri süren Bahçeli, sürekli sorun çıkarmak ve toplumsal dokuyu aşındırmakla meşgul olan etnik bölücülük ve buna zemin hazırlayan AK Parti hükümetinin el birliği ederek Türk milletini karanlık bir ortama sürüklediğini iddia etti.

"AK PARTİ'NİN VE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN ÇARPIK ZİHNİYETİNİ GÖSTERDİ"

Yıllardan beridir hükümet tarafından bölücü teröre karşı gösterilen müsamahakâr tavırın, tolerans ve hoşgörü şimdi geri tepmiş ve altından kalkılamayacak bir noktaya geldiğinin savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu kapsamda, bölücü niyetlerin vergi vermemeyi bile dillendirmeleri, edepsizliğin, densizliğin ve kendini bilmezliğin seviyesini göstermesi bakımından son derece önemli olmuştur. Devletin egemenlik haklarını çiğnemeyi göze alarak, düzensizliğin, bozgunculuğun ve başkaldırmanın şifrelerini veren bu gelişmenin, önce Türk devletini tartışmaya açmak ve ardından da yıkmaya dönük sinsi bir faaliyet olduğu aşikârdır. Vergi vermekten imtina edecek kadar gözü dönen ve cüretleşen bölücü emellerin, ülkemizin başlıca istikrarsızlık unsuru haline geldiği kuşku götürmez bir gerçektir. Bu kaygı verici ülke manzarası ortada dururken, yabancı ülkelerde demokratik özerkliğin fitilini tutuşturmak için gerekçe arayışı, model ve örnek bulma hezeyanları en başta AK Parti'nin ve ana muhalefet partisinin çarpık zihniyetini göstermesi bakımından dikkat çekici olmuştur. Bununla birlikte bulanık ve sorunlu bir zihniyete sahip olan ve milletimizce de niyetleri malum olan bazı sözde aydın ve gazetecilerin bu sürecin içinde yer alması var olan kuşkuları artırmıştır. İngiltere'yle, İrlanda ve İskoçya arasındaki sorunlu ilişkileri ve sonrasındaki gelişmeleri ülkemize emsal göstermeyi hesap eden bu sakat ve hastalıklı bakışın, terörün sözde çözümü konusunda Türkiye'yi, tarihi Şark Meselesi'nin hamisine daha da yaklaştırmaya odaklandığı anlaşılmaktadır. Birbirine hiç benzemeyen olaylar, aktörler, tarihsel şartlar, ülke konumları, sosyolojik ve psikolojik gerçekler varlığını korurken, dışarından çözüm ithalini akıllardan geçirmek olsa olsa Türkiye'nin bölünmesi için mazeretler oluşturmak anlamına gelecektir. Unutmamak gerekir ki, bölücü terörün azmasında ve kanlı saldırılarını gerçekleştirmesinde yabancı ülkelerin büyük bir payı ve itici rolü bulunmaktadır. "

Türkiye'nin bölünmesini ve topraklarında başka bir devletin kurulmasını bir asrı aşan süredir ajandasında taşıyan ülkelerden Türk milletinin öğreneceği ve alacağı bir şey olmadığını dile getiren Bahçeli, MHP'nin Başbakan Erdoğan ve hükümetini bölücülük konusunda kararlı ve tavizsiz olmaya çağırdığını ifade etti. Bu çerçevede, PKK açılımına son verildiğinin ve İmralı canisiyle görüşmelerin kesildiğinin ilanı da bir an önce yapılması gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Bilinmelidir ki, aziz milletimizin AKP'ye verdiği destek sınırsız ve sonsuz değildir. AKP hükümetinin; yanlışta ısrar etmesi ve milletimizin hissiyatlarına ve hassasiyetlerine aykırı tutumunu sürdürmesi kendisi açısından hiçte iyi olmayacaktır. " diye konuştu.

cha



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs