En Sıcak Konular

Türkiye-İsrail ilişkileri ne aşamada?

29 Temmuz 2011 12:14 tsi
Türkiye-İsrail ilişkileri ne aşamada? İsrail gazeteleri, Türkiye için çıkar ortaklığı bestesini çalmaya başladı. İsrail bunu yaparken Türkiye’nin, 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisi güvertesinde Türklere yönelik işlenen cinayeti unutmuş olmasını ümit etti.

İkbal el Timimi *

Arap baharının birçok ülkeye yayılmasından sonra İsrail, Araplar arasında bu eğilimin artmaya devam etmesi durumunda ara buluculuğuna ihtiyaç duyabileceği düşüncesiyle Türkiye’ye yeniden yakınlaşmaya başladı.

İsrail gazeteleri, Türkiye için çıkar ortaklığı bestesini çalmaya başladı. İsrail bunu yaparken Türkiye’nin, 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisi güvertesinde Türklere yönelik işlenen cinayeti unutmuş olmasını ümit etti. Bilindiği gibi İsrail güçleri, dokuz Türk’ü soğukkanlılıkla öldürmüştü.

Siyonist medyasında çıkan ve Türkiye’nin, yas dönemini atlattığını ima etmeye çalışan haberlerin ilki, geçen yıl Gazze’ye giden insani yardım filosunu düzenleyen Türk yardım kuruluşunun, Türk yetkililerinin baskısıyla, Mavi Marmara gemisinin bu yılki filoya katılmayacağını ilan etmesine ilişkindi.

Bu yöntem, İsrail’in tek taşla iki kuşu vurmak için sıkça kullandığı bir yöntem.

Türk hükûmetinin nabzını ölçmek için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye’de yapılan 12 Haziran seçimlerinden sonra yeniden seçildiği için Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mektubu gönderdi.

İsrail medyası, kesintiye uğrayan ilişkileri yeniden onarmak için iki ülke arasında gizliden yürütülen temasların olduğunu mırıldanmaya devam etti. İsrail, Türkiye’nin, kendisinden resmî bir özür dilemesi konusunda ve yardım gemisinde öldürülenlerin ailelerine tazminat ödemesi konusunda ısrarlı bir şekilde talepte bulunduğu gerçeğini göz ardı ederek Ankara’yı hafife almayı sürdürdü.

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin düzelmesi, İsrail’in, 9 sivil Türk’ü öldürmesinden dolayı alenen özür dilemesine ve bunların ailelerine tazminat ödemesine bağlı.

Ancak bu imkânsız.

Zira İsrail, özür dilediği takdirde suçu tanımış olacağını çok iyi biliyor. Bu nedenle İsrail medyası günümüzde, geçmişi unutmaya ikna etmek ve ilişkileri düzeltmek için Türkleri hipnoz etmeye çalışıyor.

Ancak bu şüphesiz kötü bir bahis. Çünkü Türkiye, kayıtsız şartsız binlerce Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptı, sınırlarını onlara açtı ve uluslararası toplum suskunluğunu korurken İsrail’in, savunmasız Filistinlilere uyguladığı barbarca eylemleri kınamaya cesaret etti. Bunları yapan Türkiye, açık denizde ülkelerinin bayrağı altında bir insani görevi yerine getiren masum vatandaşlarına sırtını dönemez.

El Kuds El Arabi, Tercüme: BYEGM


Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs