En Sıcak Konular

Ekrem Dumanlı'dan Fehmi Koru açıklaması

29 Temmuz 2011 10:16 tsi
Ekrem Dumanlı'dan Fehmi Koru açıklaması Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı Twitter'den Fehmi Koru'nun Zaman'dan ayrılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün son yazısı ile Zaman okurlarına veda eden Fehmi Koru Star Gazetesi'nde yazmaya başlayacağını da duyurdu. Fehmi Koru'nun Zaman'dan ayrılması ile ilgili internet sitelerinde farklı yorumlara neden olmaması için Ekrem Dumanlı Twitter'den açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Fehmi Koru neden ayrıldı, gazeteyle bir problem mi yaşadı? Biraz daha gecikirsem herhalde senaryolar da yazılacak. Dilerseniz cevap vereyim.

Fehmi Koru ile Zaman arasında herhangi bir problem yaşanmadı. Biz onu hep üstat bildik, yine öyle bileceğiz. O da Zaman'ı nasıl gördü? Fehmi Koru'nun Zaman ile ilgili düşüncelerini bugünkü yazısından anlamak mümkün. Zaman'a bu kadar değer veren bir yazarın ayrılmasını merak ediyorsunuzdur. Haklısınız. Ancak durum sanıldığı kadar karmaşık değil. Herhangi bir problem yaşamaktan kaynaklanmıyor. Bir Genel Yayın Yönetmeni (benim de yakın arkadaşım) Fehmi Bey'i gazetesinde görmek istiyor. Israrlı davetinin bir mantığı var aslında. Değerli arkadaşım Mustafa Karaalioğlu son dönemde yaptığı yayın atağına Fehmi Bey'i de eklemek istedi ve bu konuda çok ısrar etti. Fehmi Bey Mustafa Karaalioğlu'nun hem yakın dostu hem eski genel yayın yönetmeni. Israrlı davete Fehmi Bey de biz de hayır diyemedik.

Sonuçta kaybedilen bir şey yok. Fehmi Koru Star'da yazmaya başlayacak. Hem Fehmi abi için hem de Star Gazetesi için hayırlı uğurlu olsun. Dıştan bakanlar belki ilişkileri doğru anlayamayabilir. Fehmi Bey bizim camianın ilk gazetecilerindendir ve her daim saygın bir yeri vardır. Fehmi Bey için de Zaman çok değerlidir; fikir dünyamızın özgür limanıdır. Bugünkü yazısını okuyanlar aramızdaki bağı bir nebze anlayabilir.

Her neyse... Fehmi Abi'ye yeni gazetesinde başarılar diliyorum. Star'ın serpilip büyümesini, dünya standartlarını yakalaması için dua ediyorum.

Bazı arkadaşlar Star için dua etmemden başka mana çıkarmışlar. Gerek yok. Samimi bir şekilde Star'ın başarısını istedim. Sadece Star'ın değil bütün gazetelerin dünya standartlarında olmasını dilerim. O standartların gerisinde kalmış tek sektör medya.

zaman

Bu haber 1,398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs