acı itiraf! | " /> acı itiraf! | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa Birliği'nden acı itiraf!

29 Temmuz 2011 08:50 tsi
Avrupa Birliği'nden acı itiraf! Norveç'teki katliam sonrası olağanüstü toplanan AB ve Norveç'li terör uzmanlarından itiraf geldi.

Oslo katliamını görüşmek üzere dün Brüksel'de olağanüstü toplantı yapan AB ve Norveçli terör uzmanları, dolaylı olarak İslamofobik ve ırkçı çevrelerden gelebilecek tehditleri ihmal ettiklerini ifade etti.

AB polis teşkilatı Europol'ün internette sadece El Kaide ve benzeri örgütleri takip ettiği ortaya çıktı. Avrupalı yetkililer, aşırı sağcı grupların Oslo benzeri yeni eylemlerde bulunabilecekleri değerlendirmesi yaptı.

AB Konseyi bünyesindeki Terörizm Komitesi (COTER), Terörizm Çalışma Grubu'nun (TWG) ve Norveçli yetkililerin olağanüstü toplantısının ardından konuşan kıdemli terör uzmanı Tim Jones, Anders Behring Breivik'inkine benzer bir saldırının olabileceği uyarısı yaptıktan sonra "ciddi risk var" dedi. Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski de, ülkesinde Oslo katliamını gerçekleştiren Breivik gibi düşünenlerin bulunduğunu ve benzer saldırıların yaşanabileceğini söyledi. Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise Norveç'tekine benzer aşırı sağ saldırıların Almanya'da da gerçekleşebileceği uyarısında bulundu AB ve Norveçli terör uzmanları, Europol'ün internette El Kaide'yi takip etmek için kurduğu özel birimin aşırı sağ başta olmak üzere diğer terör tehditlerini de takibine alması konusunda uzlaştı. Yapılan açıklamada, "Oslo saldırıları bir kez daha terörün dini ve inancı olmadığını gösterdi. AB ve üye ülkeler, sağ ya da sol, bölücü ya da dinî motifli terörizm olsun şiddeti her zaman reddetmiştir." denildi.

Açıklamada "Herhangi bir terör örgütüyle açık bağlantısı olmadan internet üzerinden kendi kendine radikalleşmeyi temsil eden 'yalnız kurt terörizmine' daha fazla dikkat edilmesi gerektiği anlaşılmaktadır." tespitine yer verildi.

AVRUPALI LİDERLERE SERT SÖZLER

Öte yandan AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström, "Avrupa'daki her türlü sorun için İslam'ı ve göçmenleri suçlamanın normal hale geldiğini" söyledi. Avrupa'daki "siyasi liderlik konusundaki büyük eksikliğe" dikkat çeken Malmström, siyasi partilerin "aşırı sağa en yakın çözümler bulma konusunda birbirleriyle rekabet halinde oldukları" tespitinde bulundu. "Bunu Hollanda, İtalya, Danimarka, Fransa birçok yerde görüyoruz." diyen Malmström, geleneksel partilere aşırı sağın ardına takılmak yerine onların söylemlerine karşı alternatif üretmeleri tavsiyesinde bulundu.

aktifhaber



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs