En Sıcak Konular

Bazı siyasi partiler silahlı eğitim veriyor

29 Temmuz 2011 09:11 tsi
Bazı siyasi partiler silahlı eğitim veriyor Norveç'teki katliam dikkatleri ırkçı gruplara çevirirken, Avrupa'da aşırı sağcı Özgür Danimarka Partisi'nin (Frit Danmark) her perşembe silahlı talim yaptığı ortaya çıktı.

Parti başkanı Michael Ellegaard'ın Odense şehrindeki evinin bahçesinde bir araya gelen parti üyeleri, Norveç'te meydana gelen katliama rağmen silah talimine devam edeceklerini duyurdu. Parti lideri Ellegaard, talimin gerekçesini, 'ileride olacak bir iç savaşa hazırlık, hırsızlara ve Müslümanlara karşı kendilerini savunma' şeklinde açıkladı. Olay, Danimarka'da şok etkisi yaptı. Hükümetin büyük ortağı Liberal Parti'nin sözcüsü Kim Andersen, Ellegaard'ın düşüncesinin çok tehlikeli olduğuna işaret ederek, "Olayı öğrenince şoke oldum. İnsanların bir evin bahçesinde toplanıp silah talimi yapması çılgınlıktır. Derhal adalet bakanı ile irtibata geçerek, olayın takipçisi olmasını istedim." dedi.

Araştırmacı Frede Farmand, hayatının 'Danimarka'da aşırı sağın gittiği tehlikeli yolu' anlatmakla geçtiğine ancak birçok kişiyi inandıramadığına dikkat çekerek, "Ortaya çıkan durum beni hiç şaşırtmadı. Aşırı sağ son dönemde hızla silahlanarak, 10-15 yıl içinde çıkacak bir iç savaşa kendilerini hazır hale getirdi. Aslında bunlar iç savaşın olmasını isteyen kişilerdir." diye konuştu. ülkede sadece Özgür Danimarka Partisi üyelerinin silah talimi yapmadığı, ırkçı Danimarka Ulusal Cephesi üyelerinin de Rusya'ya giderek Slav Birliği adlı örgütten silahlı eğitim aldığı ortaya çıktı. Danimarka Ulusal Cephesi'nin silah eğitimi aldığına dair görüntüleri TV2 televizyonu yayınlarken, Sosyalist Halk Partisi, istihbarat teşkilatı PET'in örgütü sıkı izlemeye alması gerektiğini açıkladı. Danimarka'da son günlerde ortaya çıkan tablonun ürkütücü boyutta olduğuna işaret eden siyasi partiler, Adalet Bakanlığı'nın hızlı hareket etmesini istediler. Danimarka Ulusal Cephesi ortaya çıkan görüntüleri, 'Rusya'ya yaban domuzu avına gittik' olarak açıklarken, görüntülerde neden arabalara ateş edildiğini açıklayamadılar.

zaman

Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs