En Sıcak Konular

Samast'ın babası, Dink davasında ifade verdi

27 Temmuz 2011 19:11 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i tasarlayarak öldürdüğü ve ruhsatsız silah taşıdığı gerekçesiyle 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast, 2'si tutuklu 19 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde y

Baba Ahmet Samast'ın, söz konusu dava kapsamında daha önce 'tanık' sıfatıyla talimatla ifadesi alınan ve halen Ankara'da görevli olduğu belirtilen eski Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necati Ekici'nin beyanları doğrultusunda, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alındı.

Ekici'yi tanımadığını savunan Samast, Ekici'ye, ''Ogün'ün yerini jandarma komutanı bilebilir'' ya da ''Ogün sürekli jandarma komutanı ile görüşürdü'' diye beyanda bulunmadığını ileri sürdü. Baba Samast, ayrıca, Hrant Dink'in öldürüldüğü tarihte Pelitli'de görevli jandarma komutanını tanımadığını, oğlunun görüştüğü bir komutan da olmadığını savundu.

Baba Samast, oğlu Ogün Samast'ın, olay sonrası yakalandığında, ''Trabzon'a yakalanmak için gidiyorum, zira oradaki jandarma görevlileri beni sever'' diye beyanda bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise oğlunun niçin böyle bir beyanda bulunduğunu bilmediğini ifade etti.

Samast, oğlunun İstanbul'a giderken, silahı ve bilet parasını kimlerden aldığını ve İstanbul'a kimlerle gittiğini de bilmediğini söyledi. Baba Samast, olayı televizyonda öğrendikten sonra durumu bildirdiği polis ve jandarmanın evinde arama yaptığını da hatırlattı.

Bu sırada, söz alan Dink ailesi avukatlarından İsmail Cem Halavut, Ogün Samast'ın üzerinde babası Ahmet Samast adına kayıtlı cep telefonu bulunduğunu, telefonda 'komutan' ve 'uzman' olarak kayıtlı iki cep telefonu numarası olduğunu belirterek, Ahmet Samast'a, bu kişilerin kim olduğunun ve görüşüp görüşmediğinin sorulmasını istedi.

Samast, mahkeme heyetinin konuya ilişkin beyanının sorulması üzerine, ''Ogün'e cinayet olayından çok önce cep telefonu almıştım, ancak komutan ve uzman olarak kayıtlı kişilerin kim olduğunu bilmiyorum, bu numaraları telefona ben kaydetmedim, bu kişileri tanımıyorum ve görüşmedim.'' cevabını verdi.

Baba Samast, Jandarma görevlisi Ahmet Faruk Aydoğdu'yu tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine de bu kişiyi tanımadığını beyan etti.

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından tehdit edilip edilmedikleri de sorulan baba Samast, ''Dink'in öldürülmesi sonrası bize yönelik tehdit olayları olmadı ama olaydan sonra evimize sık sık telefonlar gelmişti. Telefon çalıyor ama cevap verilmiyordu. Olay sonrası 5-10 gün boyunca bu cevapsız telefonlar devam etti." diye konuştu.

Dink cinayeti sanıklarından Yasin Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz'u da mahalleden tanıdığını kaydeden baba Samast, polis Necati Ekici'yi ise tanımadığını ifade etti.

cihan

Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs