En Sıcak Konular

Özel harekat polisinin sayısı artırılacak

27 Temmuz 2011 18:48 tsi
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, terörle mücadele kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan özel harekat polisinin sayısını artıracaklarını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 40. Dönem Temel Özel Harekat Kursu Mezuniyet Töreni, Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde yapıldı. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile bazı emniyet müdürleri ve polis aileleri katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 5 ay süren 40. Dönem Temel Özel Harekat Kursu'nda 499 personelden başarılı olan 318 özel harekat polisinin başta Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere 17 ile atamasının yapılmasının planlandığını söyledi.

Terörle mücadele eden ekiplerin özel eğitimli, azimli, kararlı ve donanımlı olmasının büyük önem arzettiğini ifade eden Kılıçlar, ''Bu zor işin istenilen nitelikte yapılması ekiplerimizin donanımlı ve eğitimli olmasını gerektiriyor'' dedi.

Çağdaş ve demokratik kurumların vazgeçilmezi olan polis ve jandarma teşkilatlarının, halkın esenliğinin ve kamu vicdanının teminatı olduğunu dile getiren Kılıçlar, şunları kaydetti:

''Emniyet teşkilatı özel harekat polisi, terör ve organize suç örgütlerine karşı şimdiye kadar çok sayıda görevi başarıyla yerine getirmiştir. Kırsal alanda faaliyetleriyle birlikte uçak ve gemi güvenliği, yüksek risk taşıyan operasyonları ifa etmektedir. Ülkemizin genelinde özel harekat polisi sayısı bu kurstan mezun olan 318 kişiyle birlikte 6 bin 618'e ulaşmıştır. Terör ve organize suçlarla mücadele edecek personelin özel eğitimli, kararlı, donanımlı olması gerekir. Temel özel harekat kurslarındaki amacımız, özel harekat polisinin terör ve organize suç örgütlerine karşı operasyon yaparken, sosyal ve kültürel şartlara uyum sağlayabilen, halkla iyi ilişkiler kurabilen, insan haklarına saygılı, hukuk kurallarına riayet eden, her şeyden önemlisi vatandaşın güvenliğini sağlama noktasında üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapan bireyler haline getirilmeleridir.''

Temel Özel Harekat kurslarına katılan polisin mülakat ve fiziki yetenek testine tabi tutularak seçildiğini belirten Kılıçlar, şöyle devam etti:

''Kursu başarıyla bitiren özel harekat polisimiz, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere 17 farklı ile atamaları planlanmıştır. Polis meslek yüksek okullarından da seçilen 600 kişiye de özel harekat temel eğitimi verilmesi planlanmıştır. Terörle etkin mücadele kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan özel harekat polisimizin sayısı önümüzdeki dönem daha da artırılacaktır. Yeni mezunlarla özel harekat polisimiz, diğer birimlerle işbirliği içerisinde terörle mücadelede görevini en iyi şekilde ifa edeceklerine inancımız tamdır.''

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Cemil Tonbul da kursa katılan polise hitaben, ''Sizler Aziz vatanımızda bir ateş varsa onu söndürmek için gerekirse bir damla su olacaksınız. Anaların göz yaşlarını dindirmek için mendil olacaksınız. Ülkemizin birliğine ve dirliğine kastedenlerle kendi dilleriyle konuşmaya gidiyorsunuz'' dedi.

Daha sonra, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 40. Dönem Temel Özel Harekat Kursu'nda dereceye giren polis memurlarına sertifikaları ve ödüllerini dağıttı.

Törende, yeni mezun olan özel harekat polisi ekipleri de ''koordineli atış'', ''rehine kurtarma'', ''helikopterden halatla iniş yaparak rehine kurtarma'' ve ''yakın savunma'' gösterileri sundu.

aa

Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,479 µs