En Sıcak Konular

Sarkisyan'a tepkiler çığ gibi

27 Temmuz 2011 14:33 tsi
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı, Karabağ ve Ağrı Dağı ile ilgili sözlerine tepkiler çığ gibi...

Iğdır'da bir grup sivil toplum kuruluşu (STK) üyesi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı, Karabağ ve Ağrı Dağı ile ilgili sözleri nedeniyle protesto etti.

Ermenistan'da düzenlenen Ermeni Dili ve Edebiyatı yarışmasında Sarkisyan'ın yaptığı ''Biz, Karabağ bölgesini düşmanın elinden kurtardık. Ağrı Dağı bölgesinin alınmasını ise size bıraktık'' sözlerine tepki gösteren Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER), Ahıska Türkleri Dayanışma Derneği ile Ehlibeyt Alimler Derneği üyeleri, ellerindeki ''Katil Sarkisyan'' pankartlarıyla Ağrı-Doğubayazıt karayolu Ahıska konutları mevkisindeki Ağrı Dağı eteklerinde bir araya geldi.

STK'lar adına basın açıklaması yapan ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, Sarkisyan'a gereken cevabı vermek için bir araya geldiklerini belirterek, ''Sarkisyan'a sesleniyoruz; varsa gücü gelsin alsın Ağrı Dağı'nı, biz buradayız'' dedi.

Gülbey, ''Sarkisyan, içinde beslemiş olduğu Türk düşmanlığı ve kinini bir kez daha ortaya koymuştur. Ermeni lobisinin beslenme damarı olan Türk düşmanlığı, yine Sarkisyan'ın ağzından ortalığa dökülmüştür'' diye konuştu.

Karabağ'ın da Ağrı Dağı'nın da Türk milletinin vatanının bir parçası olduğunu ifade eden Gülbey, şunları kaydetti:

''Sarkisyan'ı, geçmişte Mili Güvenlik Bakanı iken Karabağ'da yapmış olduğu katliamlar ve katliam yapanlara vermiş olduğu emirlerden dolayı dernek olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne verdik, şimdi bu mahkemede yargılanmaktadır. Geçmişte Karabağ'da kan döken bir bebek katilinin bugün yaptığı açıklama, bir savaş konusudur. Sarkisyan, yapmış olduğu bu saygısız açıklamadan dolayı Türk halkından özür dilemelidir. Sarkisyan'a sesleniyoruz; varsa gücü gelsin alsın Ağrı Dağı'nı, biz buradayız.''

Türk milletinin komşuları ile ilişkilerde hep iyiliği esas aldığına dikkat çeken Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Tümay da Türklerin inançları gereği kul hakkı ve insan hakkına her zaman değer verdiğini belirterek, ''Ama ne yazık ki, bazı komşularımız bunun değerlerini bilmemektedir'' dedi.

Ahıska Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Balabey İskender ise açıklamaları ve bunu destekleyenleri kınadı.

aa

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,604 µs