En Sıcak Konular

Alman politikacı: Oslo'daki olay bizi uyarıyor

27 Temmuz 2011 14:16 tsi
Alman politikacı: Oslo'daki olay bizi uyarıyor Norveç’te yaşanan saldırıların şoku dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Almanya’da da devam ediyor.

Bazı Alman siyasiler ve uzmanlar günümüzün en büyük tehlikesi olarak bireysel eylemleri göstererek, bu tür eylemlerin neden önceden fark edilmediğine dikkat çekiyor. Yeşiller Schleswig Holstein (SH) Eyalet Milletvekili ve partisinin göçmen, mülteci, aşırı sağ ve dini konular sözcüsü Luise Amtsberg, “Oslo bizi uyarıyor” dedi. 23 Temmuz'un özellikle gençler için çok acı bir gün olduğuna vurgu yapan Amtsberg, ‘Norveç’te aşırı sağcı bir kişi politik olarak aktif olan gençleri toplu halde katlederek, demokratik bir toplumun kalbini yıkmıştır. Demokrasi ölümsüz bir kurum değildir. Bunu saldırgan da biliyor. Demokrasi bizi birbirimize bağlayan yaşam ağı. Bunun yaşaması için her gün yeniden aktif olmalıyız. 23 Temmuz'dan geriye eşi benzeri görülmemiş hain bir plan, aşırı şiddet gibi sessizlik ve acı kaldı.‘ dedi.

“Norveç’te yaşananlara rağmen kendimizi aldatmamalıyız " diyen Amtsberg, özellikle 23 Temmuz'dan sonra ülkenin hasta komplo teorilerine, sınırsız nefrete, ırkçı ve aşırı şiddete karşı ne kadar güvenli olduğunu sorgulamak gerektiğini söyledi. Schleswig Holstein’de de neonazi ve aşırı sağcıların olduğunu kaydeden Amtsberg, "Bazıları bunu açık açık dışarıya yansıtırken, bazıları gizli tutuyor. Almanya’da meydana gelen aşırı sağcı şiddetin üçte biri bu eyalette meydana geliyor. Buna rağmen eyalette aşırı sağ ile tam mücadele edecek yeterli bir konseptyok".dedi. Yeşiller’in aşırı sağa karşı yoğun çaba sarf ettiğine işaret eden Amtsberg, ‘Yeşiller Meclis Grubu olarak bu tehdidi gidermek ve buna karşı mücadele etmek amacıyla, tüm demokratik yolların sonuna kadar kullanılması için çalışıyoruz. Giderek yükselen İslamofobi ve çok kültürlü bir toplumun sorgulanmasına karşı da kendimizi savunmak için mücadele veriyoruz." dedi. Neonazilerin daha çok sivil toplumun güçsüz olduğu yerde güçlü olduğunu söyleyen Alman politikacı, "Aşırı sağ ve ırkçılıkla daha iyi mücadele etmek için, sivil toplum düzeyinde daha geniş bir birlikteliğe acil ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

cihan

Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs