En Sıcak Konular

Şike soruşturmasında formül bulundu

27 Temmuz 2011 12:39 tsi
Şike soruşturmasında formül bulundu Şike soruşturmasında Türkiye Futbol Federasyonu tarihi bir karara imza atmak üzere....

İŞTE DEĞİŞTİRİLMESİ PLANLANAN TALİMAT

TFF Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Müsabaka Sonucunu Etkileme’ başlığı altındaki 55. maddesi:

1- Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlâkına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.

2- B hükmü ihlâl eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

3- İhlâlde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

Vatan'ın haberine göre; Dün tüm kulüplerle zirve yapan Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu, şike soruşturması ile ilgili her kesimi memnun edecek “tarihi” bir karara imza atmak üzere. 20 günlük çalışma sonucunda ortaya çıkan formüller ise şöyle:

1. Bütün kulüplerin onayı olursa, şike ile ilgili talimat değiştirilecek.

2. Küme düşme kalkacak, PFDK ve Tahkim’in alacağı karar ölçüsünde kulüplerin puanı silinecek.

3. F.Bahçe kesin, Beşiktaş ile Trabzon büyük ihtimalle bu sezon Avrupa Kupaları’na katılamayacak veya geri çekilecek.

4. Geçen sezonun kupaları iade edilecek.

UEFA KARIŞMIYOR


Öte yandan UEFA’nın bu eylem planına bakış açısı da şöyle: “Cezaya müdahale etmeyiz. Şike muhatabı kulüpler Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi’ne yollanmaz veya geri çekilirse bir sıkıntı olmaz.”

SERT DİYALOG

Türkiye şike skandalıyla çalkalanırken dün 18 kulüp temsilcisi İstinye’deki TFF binasında federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda sorunu en az hasarla atlatmaya yönelik planlar konuşulurken F.Bahçe cephesi ile TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar arasında sert diyaloglar yaşandı.

F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç, Aydınlar’a “Şimdi ceza veremezsiniz. Yargılamanın sonucunu beklemeniz lazım. Çünkü eğer ceza verirseniz içeride tutuklu olan sanıkların yargılamaları etkilenir. Zaten elinizdeki 26 klasörde ciddi bir delil yok. Sadece tutukluların savcılıkça alınan ifadeleri var” dediler.

YARGIYI ETKİLEMEZ

Bunun üzerine sazı eline alan Aydınlar “Beyler siz klasörlerde ne olduğunu nereden biliyorsunuz. Elimizde içi bilgi dolu 26 klasör var. İncelemeler devam ediyor. Disipin talimatnamesi ne söylüyorsa biz de ona göre hareket ediyoruz, edeceğiz. Biz TFF olarak disiplin cezası veririz. Bu yargılamayı etkilemez. Bugüne kadar bu hep böyle yapıldı, bundan sonra da böyle yapılacak” şeklinde sert bir çıkış yaptı. Aydınlar “Bize güvenin. Güvenmek zorundasınız. Başka türlü bu girdaptan çıkamayız. Televizyonlarda sürekli tartışmalar oluyor. Lütfen herkesi sakin olmaya çağırın. Bu yönde yol gösterici olun. Daha geçen hafta maçta çıkan olayları unutmayın” diye devam ederek F.Bahçe cephesini camialarını sakinleştirmeye davet etti.

4’LÜ TURNUVA YAPIN

Toplantı sırasında diğer kulüpler 4 büyük kulübün kendi arasında bir turnuva yaparak ortamı yeniden ısıtması tavsiyesinde bulundular. Buna gerekçe olarak da “Maçları oynayın ve bu maçları Digitürk yayınlasın. Onlar da mağdur oldular. Yayıncı kuruluşa da destek olmalıyız. Çünkü onlar bu işten çekilirlerse stat kiramızı ödeyecek bile para bulamayız” tezini ortaya koydular. 4 büyük bu teklife ‘olur’ derken G.Saray Başkanı Ünal Aysal “Eğer turnuva olacaksa bunu Almanya’da yapalım. Hem geliri daha yüksek olur hem de havalar orada daha müsait” teklifinde bulundu.

 

Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs