acı itiraf | " /> acı itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Norveç Gizli Servisi'nden acı itiraf

27 Temmuz 2011 10:23 tsi
Norveç Gizli Servisi'nden acı itiraf Norveç Gizli Servisi PST şefi Janne Kristensen'den şok sözler...

Norveç Gizli Servisi PST şefi Janne Kristensen basın toplantısında, bir gerçeği itiraf ederek Breivik'i saldırılardan önce durdurmanın mümkün olmadığını belirterek ''Her şeyi o kadar zekice ve uzun bir zaman biriminde hazırlamış ki, Doğu Alman ajanları bile ortaya çıkaramazdı. Bizim zaafımız ise, bugüne kadar çalışmalarımızı radikal dinciler ve İslami terör örgütleri üzerinde yoğunlaştırmak oldu. Biz Müslümanlara odaklandık. Solo teröristleri takip etmek ve ortaya çıkarmak her zaman zordur'' dedi.

TEK BAŞINA HAREKET ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Savcı Christian Hatlo, Breivik'in gerek polisteki sorgulaması sırasında gerekse ilk duruşmasında, her iki eylem için de yalnız hareket etmediğini, iki terör hücresi daha bulunduğunu söylediğini belirtti. Hatlo ''Saldırıyı planlarken yalnız olmadığını söyledi. 2002'de İngiltere'de PCCTS, Knights Templar adında aşırı sağ bir ögüt oluşturduğunu öğrendik. Bu durumda, Breivik'in her iki saldırıyı da yalnız başına gerçekleştirdiğini söyleme şansımız yok''dedi.

30 YIL HAPSİ İSTENECEK

Savcı Christian Patlo ve polis, mahkemeden Breivik'in 30 yıl hapse mahkum edilmesini talep edeceklerini açıkladılar.Teröryasasından yararlanarak 21 yıl hapsi istenecek olan Breivik ayrıca insanlık suçu işlediği gözönünde bulunarak 30 yıla kadar mahkum edilebileceği bildirildi. Savcı Patlo, bir şahsa yada grubu karşı insanlık suçu işlemenin 30 yıla kadar hapis cezası gerektirdiğini söyledi.

DANİMARKA'DA ÜRKÜTEN GELİŞME

Norveç'te yaşanan trajediye rağmen, Danimarkalı aşırı sağcıların faaliyetlerini durdurmadıkları görüldü. Yeni kurulan İslam karşıtı Özgür Danimarka (Frit Danmark) partisinin üyelerine silah eğitimi vermeye devam ettiği bildirildi. Fyens Stifte Tidende gazetesi, parti başkanı Michael Ellegaard'ın Odense şehrindeki evinin bahçesinde üyelere silah kullanma eğitimi verdiğini yazdı. Silah eğitimini durdurmayı düşünmediğini belirten Michael Ellegaard ''Norveç'teki olaylara üzüldüm ama olaylar bizim silah eğitimimizi durmamazı gerektirmiyor. Üyelerimizin silahlanarak, soyguncular ve Muhammed'cilere karşı kendilerini korumaları gerekiyor. Yaptığımız yasa dışı değil. Aşırı sağcılar son 10-15 yıldır silahlanarak ileride mutlaka Müslümanlarla yaşayacağımız iç savaşa karşı hazırlık yapıyorlar'' dedi. İktidardaki Liberal Parti Sözcüsü Kim Andersen, Adalet Bakanı Lars Berfoed'e başvurarak, polisin Michael Ellegaard ve diğer aşırı sağcıların silahlanması ile ilgili soruşturma başlatmasını istedi. Hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağ Danimarka Halk Partisi sözcüsü Sören Espersen, yabancılara yönelik politikalarında bir değişiklik olmayacağını belirterek ''Breivik, bizim gibi ülkesi ve AB'deki yabancılara karşı bir politika izliyordu sonra terörist oldu. Onun terörist olması bizim yabancılara karşı politikamızı değiştirmemiz anlamına gelmez. Biz aynı politikaya devam ederiz. Oslo'daki olaylar bizi etkilemez'' dedi. Öte yandan Uyum Bakanı Sörend Pind'in kendi FaceBook sayfasında ''Ülkemizde gösteri düzenleyenler, Oslo'daki teröristten farklı değildir'' sözleri büyük tepkilere yol açtı.

samanyoluhaber


Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs