En Sıcak Konular

Bu twitler savaş çıkarır

27 Temmuz 2011 09:21 tsi
Bu twitler savaş çıkarır Obama, Erdoğan ve Sarkozy adına Twitter'da açılan hesaplar çoğu kullanıcılar tarafından gerçek sanılınca ortaya kimi zaman komik, kimi zaman ürkütücü tablolar çıkıyor.

ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Twitter'da Arapça açılan ve güncel konularda ciddi mesajlar veren iki kullanıcı, çoğu takipçileri tarafından esas kişiler sanılıyor.

30 bine yakın takipçisi bulunan ArabicObama verdiği mesajlarla takipçilerinin büyük bölümünün gerçekte ABD Başkanı Barack Obama olduğunu sanmasına neden oluyor.

Ortadoğu'dan Avrupa'ya, Amerika ekonomisinden dış politikalara kadar yazdığı twitlerle ABD Başkanı Barack Obama'nın şimdiye kadar ki politikaları ile paralel görüş sergilemesi gerçekçiliğini artırırken, ArabicObama isimli kişi kimi zamanlarda da tüm dünyanın Obama'nın dilinden dökülmesini arzu ettiği ifadeleri kullanarak takipçilerinin gönlünde taht kuruyor.

"Sizinle tanışmak çok güzeldi" şeklinde twitler atarak memnuniyetlerini yürekten belirten İranlı takipçiler ise, ArabicObama'nın "Sıra İran'a da gelecek" çıkışı ile çılgına dönüyor.

ArabicObama'nın gerçek Barack Obama olmadığını bilen ancak gerçek Obama'nın ağzından dökülmesini istedikleri cümleleri "Obama konuşsa bu kadar konuşabilirdi" dedirtmesi nedeniyle takibe devam eden kullanıcılar ise öfkeli İranlı takipçileri uyararak "ArabicObama gerçek Obama değil. Keyifli anlar geçirmek için takip ediyoruz. Sakın ciddiye alıp hareket etmeyin" diyerek sakinleştiriyor.

İranlıların kızdığı twit şöyle: "Soranlara.. İran hiçbir Körfez ülkesine karşı güçlerini harekete geçiremez. Onu her yönden takip ediyoruz. Yakında İran'ın da günü gelecek"




İşte Obama'nın alkış alan twitleri:

"Bugünden sonra İslam'ın terörle bağlantılandırılmasına izin vermeyeceğim"

"Soranlara.. Evet, Körfez'den 10 kadın ve 10 erkek, ve bir Mısırlıyı ikinci başkanlık dönemimde danışman olarak atayacağım"

"Gizli raporlar diyor ki, Körfez ülkeleri kadınları sabah uyanınca Avrupa'da ve dünyanın diğer ülkelerinde güller açıyor"

Bu twitler ise ArabicObama'nın gerçek Obama olmadığının anlaşılmasına neden oluyor ancak eğlenceli olması nedeniyle karşısında gerçek Obama varmış gibi sohbete devam ediyorlar:

"Nükleer füzeleri fırlatmak için gerekli gizli şifreyi yine unuttum!"

"Oval Ofis'ten kalemlerimi kim çalıyor bilmiyorum... Kuveyt Büyükelçisi'nden şüpheleniyorum"

"Biraz uyuyacağım. Ben devlet başkanıyım. Sağlığımı korumam lazım"

"Eşim Michelle'i rahatsız etmemek için gidip Oval Ofis'te uyuyacağım"

"Çin Büyükelçisi Beyaz Saray'da bağırmaya başlayınca tüm sakinleştirme çabaları başarısız oldu.. Eşim Michelle geldi ve onu yere fırlattı, sustu."

"Bayan takipçilerimden çoğu bana evlenme teklif ediyor ve bu istekleriyle beni utandırıyorlar"



ARABIC ERDOĞAN, TAM BİR ONE MINUTE ERDOĞAN'I

Ayaklanmalara, organize protestolara neden olabilecek ve hatta savaş bile çıkarabilecek hesaplardan biri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sanılan ArabicErdoğan'ın mesajları.

Sayfa "Ben 2003'ten beri Türkiye'nin başbakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ım. Bu Arapça hesabı Arap kardeşlerimle siyasi konuları tartışmak için açtım" şeklindeki tanıtım yazısı ile başlıyor.

ArabicErdoğan ismiyle açılan Twitter hesabına ilginin büyüklüğü, takipçilerin neredeyse günboyu bilgisayarın başından kalkmamaları ile anlaşılabiliyor.

"One Minetu" çıkışıyla tüm dünyanın tanıdığı Erdoğan'ın dilinden konuşan ArabicErdoğan, kendisinin gerçek Recep Tayyip Erdoğan olduğunun sanılmasına sebep oluyor.

"Terörün dini yoktur", "Öldürmeyeceksin" gibi Erdoğan'ın daha önce defalarca tekrar ettiği klişeleri kullanan ArabicErdoğan, "Suriye'de durum kötü, rejim kontrolü kaybetti", "Suriye'de partiler kanunu çok geç atılmış bir adım, Suriye'de reform için artık vakit geçti" ve "Tanklar caddelerdeyken Suriye rejimi reform çağrısı yapıyor. Halk öldürülürken nasıl reform olabilir?" şeklinde iki ayrı twitle de Beşşar Esad yanlısı Suriyelilerin tepkisini çekiyor. Esad yanlısı Suriyeliler, "Size çok güvenirdik Sayın Başbakan. Bizi hayal kırıklığına uğrattınız" cevabı veriyor.



EN KOMİK OLANI SARKOZY

ArabicSarkozy hesabı ise en matrak olanı. Attığı twitlerle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy olmadığı kolaylıkla anlaşılabilen ArabicSarkzoy'yi de yine günü güzel geçirmek, gülmek, eğlenmek isteyenler takip ediyor. ArabicObama ve ArabicErdoğan kadar olmasa da ArabicSarkozy'i de gerçek Sarkozy sananlar da yok değil.

İşte ArabicSarkozy'den güldürmekten kıran mesajlar:

"Eşimin davranışlarında gariplikler hissediyorum"

"Ortadoğu'nun güneşi henüz doğmadı fakat her zamankinden çok yakın. Fakat onlar karanlıktan ve sessizlikten hoşlanıyor"

"Ben dışardayken eşim aradı ve saraya gelmeden önce telefon et sana kahve hazırlayayım dedi"

"Araplar kendilerine kölelik ve zillet getiriyorlar. Siyasetten hiçbir şey anlamıyorlar. Bunun da ötesinde karıları onları sevmiyor"


rotahaber



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs