En Sıcak Konular

Zeytinburnu provokasyona karşı tek yürek

26 Temmuz 2011 22:04 tsi
Geçtiğimiz hafta Türk-Kürt çatışmasının çıkarılmak istendiği Zeytinburnu'nda meydana gelen provokasyonlardan sonra 14 hemşehri derneği, ilçenin kaymakamı, belediye başkanı ve ilçe emniyet müdürü bir araya geldi.

Türkiye'de yaşayan tüm halkların yüzlerce yıldır kardeşçe birlikte yaşadığına dikkat çekilen toplantıda, herkes el ele vererek birlik mesajı verdi.Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin bölücü terör örgütü tarafından şehit edilmesinin ardından bazı gruplar, Zeytinburnu'nda halkı birbirine düşürmeye kalkışmış, Facebook üzerinden yapılan provokatif çağrılarla sokaklarda toplanan kalabalık gruplar, Türk-Kürt çatışmasına zemin hazırlamaya çalışmıştı. Basında geniş yer edinen olaylar sonrasında emniyet ekipleri 70'in üzerinde şüpheliyi gözaltına alındı.

Kamuoyunda büyük yankı bulan olaylar sonrası Zeytinburnu'ndaki sivil toplum kuruluşları, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Öndem akşam yemeğinde buluştu.

Birlik mesajının verildiği gecede Kaymakam Mustafa Dündar, Zeytinburnu'nda bir haftadır devam eden istenmeyen olayları arzu etmedikleri için Doğulu ve Batılı derneklerin bir araya geldiğini söyledi. "Olan biteni burada tartışacak değiliz." diyen Kaymakam Dündar, "Zeytinburnu'nun doğulusu, batılısı, göçmeni, Doğu Türkistanlısı ile birlikte hareket edeceğiz. Şiddete, teröre tahriklere kapılmamak için bir araya geldik. Güzel bir havada yan yana oturmak en anlamlısıdır diye düşünüyorum. Bundan sonra olayların olmamasını istiyoruz." diye konuştu.

İlçenin demografik yapı olarak, 81 vilayet, Doğu Türkistan ve Balkanların özeti durumunda olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bizler Zeytinburnu'nda Güneydoğulusu, İç Anadolulu, Batı Anadolulu, Balkanlar'dan gelenlerle bir arada yaşıyoruz. Bir apartmanda onlarca farklı şehirden gelen aileler bir arada yaşıyor. Bu bir zenginlik. Bu bir avantaj. Dilerim böyle kötü olaylar bir daha yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Kur'an-ı Kerim'in Ali İmran suresinden alıntı yaparak başlayan Tüm Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Dönmez, yaşanan olaylardan en çok esnafın zarar gördüğünü söyledi. Hiçbir zaman kimseye ayrıcalık yapmadığını belirten Dönmez, iş yerine personel alımında hangi bölgeden olduğuna dikkat etmediğini ve bölgeciliğin yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Herkesin örf, gelenek, göreneklere saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Mardin Dargeçitliler Derneği Başkanı Cemil Kaya, saygının çok önemli olduğunu ifade etti.

Zeytinburnu'nda çıkan olaylardaki figüranların Zeytinburnu'ndan olmadığını ve internetten tezgâhlandığını dile getiren Tüm Rumeli Dernekleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Ak, iki gündür Zeytinburnu'nda olay çıkmadığını, basının olanı abarttığını öne sürdü.

Herkesin aynı Allah'a, aynı kitaba, aynı peygambere inandığını vurgulayan Diyarbakır Çermit Çürnüş Çevre Köyleri Derneği Başkanı Bekir Yıldızhan, sağduyulu davranan herkese teşekkür etti.

Birlik mesajının verildiği toplantının sonunda katılımcılar el ele tutuşarak basın mensuplarına poz verdi.

cihan



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs