En Sıcak Konular

''Ukrayna'da terör tehlikesi yok''

26 Temmuz 2011 19:38 tsi
Bağımsızlığının ilk gününden bu tarafa terör saldırısının yaşanmadığı Ukrayna'da, Norveç'te yaşanan hadisenin ülkede terörü tetiklemesi beklenmiyor.

Ukrayna Güvenlik Teşkilatı (SBU) Sözcüsü Marina Ostapenko, Deutsche Welle'e yaptığı açıklamada, Norveç'teki olaylardan sonra Ukrayna'da terör tehlikesinin seviyesinin artmadığını söyledi. Marina Ostapenko, "Biz devamlı ülkedeki, kaçak patlayıcı ve silah dolaşımını kontrol altında tutuyoruz. İzlerini polis ile beraber bularak kaynağında imha ediyoruz. Bu bizim sürekli yaptığımız iş ve aralıksız devam eder." dedi. Ukrayna'da terör tehlikesinin seviyesi artmadığını belirten Ostapenko, bütün kolluk kuvvetlerinin normal rejimde çalıştığını söyledi.

Öte yandan Ukrayna Kamu Politikası Enstitüsü Başkanı ve Güvenlik Uzmanı Viktor Çumak, Ukrayna'da yeterince etkili antiterör birliklerin bulunduğunu açıkladı. Viktor Çumak, "Yalnız çalışan teröristin neler yapabileceğini tahmin etmek ve tek başına hareket eden bir suçluyu takip etmek zorlaştı." dedi. Çumak, "Birliklerin bu tür olaylara karşı koyabilmeleri için gelişmiş istihbarat ağının olması gerekir. Ukrayna'da terör metotları ile hareketleri yapmak isteyen aktif çalışan terör örgütlerin ya da onların hücreleri yok. Sadece Kırım'da bir kaç radikal İslamcı örgüt var. Bunlar da SBU'nun kontrol altında." diye konuştu.

Ukrayna terörle mücadele birlikleri, Ukrayna Güvenlik Teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunuyor. Ordunun terörle mücadelede yer almadığı ülkede Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadele için özel harekat timi kurmak istiyor.

cihan

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs