En Sıcak Konular

Türkiye'yi mi kastetti?

26 Temmuz 2011 17:46 tsi
Türkiye'yi mi kastetti? IMF Başkanı Christine Lagarde, IMF’nin kısa vadede makul bir küresel büyüme öngördüğünü, 2012’de yüzde 4 ? 4.5 düzeyinde büyüme tahmin edildiğini belirtti.

IMF Başkanı Christine Lagarde, yakın dönemde makul bir küresel büyüme öngörüldüğünü, 2012’de yüzde 4 ? 4.5 düzeyinde bir büyüme tahmin edildiğini belirterek, "Ancak toparlanma dengesiz, riskler açık bir şekilde aşağı yönlü olacak. Yükselen ekonomilerdeki hızlı büyüme küresel toparlanmanın sürdürülebilmesinde kritik önemdeydi ve son yıllardaki güçlü makroekonomik politikalardan elde edilen sonucu yansıttı. Ancak bu ekonomilerin kiminde, aşırı ısınma işaretleri daha belirgin hale geliyor" dedi.

Lagarde New York’ta "Dünya Ekonomisi ve IMF İçin Fırsat ve Zorluklar" konulu toplantıda bir konuşma yaptı. Ülke borçlarının üstesinden gelinmesi gereken bir zorluk oluşturduğunu belirten Lagarde, Avrupa periferisindeki mali sorunların henüz tamamlanmamış bir ekonomik ve parasal birliğin risklerini ortaya koyduğunu bildirdi.

IMF Başkanı Lagarde, avro bölgesinin ekonomik zorluklar yaşadığını kaydederek "Zorluklardan etkilenen ülkeler ağır mali ve yapısal önlemler alsa da piyasalar nihai çözümün bulunduğuna ikna olmuş değil" dedi.

Avro bölgesi liderlerinin Yunanistan ve zor durumdaki ülkeler için vardıkları son anlaşmanın, liderlerin "avro bölgesine" inandığını, geleceğini güvence altına almak için ne gerekiyorsa yapacağını gösterdiğini kaydeden Lagarde şöyle devam etti: "-Ancak türbülans kolayca yeniden su yüzüne çıkabilir. Bu nedenle zirvede verilen taahhütlerin hızla uygulanması temeldir.

-Avrupalı liderler tarafından gösterilen politik cesareti, kısa bir süre sonra ABD’de cesur bir mali hareketin izleyeceği konusunda umutluyum. Borç tavanında saat işliyor ve sorun acil çözüm gerektiriyor. Gerçekten ABD’de olabilecek bir karşı mali şokun dünyanın geri kalan yarısına ciddi yayılımı olabilir. Ancak daha da temel olarak güvenilir bir mali düzenleme planına çok geç olmadan gereksinim var. Japonya’da da durum çok acil olmasa da yüksek kamu borcuyla başetmek için daha iddialı önlemler gerekiyor." -

TÜRKİYE’Yİ Mİ KASTETTİ?

IMF’nin yakın dönemde makul bir küresel büyüme öngördüğünü, 2012’de yüzde 4 ? 4.5 düzeyinde bir büyüme tahmin edildiğini belirten Christian Lagarde, "Ancak toparlanma dengesiz, riskler açık bir şekilde aşağı yönlü olacak. Yükselen ekonomilerdeki hızlı büyüme küresel toparlanmanın sürdürülebilmesinde kritik önemdeydi ve son yıllardaki güçlü makroekonomik politikalardan elde edilen sonucu yansıttı. Ancak bu ekonomilerin kiminde, aşırı ısınma işaretleri daha belirgin hale geliyor. Ancak bu ekonomilerin kiminde, aşırı ısınma işaretleri daha belirgin hale geliyor. ‘Piyasanın gitmek istediği yönün önünde kalmak’ (staying ahead of the curve), ekonomi politikalarında hareketler geç kalırsa olası bir sert inişten kaçınmak için temel olacak" dedi.

IMF’NİN DÜNYA EKONOMİSİNE DESTEĞİ 330 MİLYAR DOLAR

Bugün Afrika’nın boynuzundaki bir çok ülkenin son 30 yılın en kötü gıda kriziyle karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Lagarde, "IMF düşük gelirli üyelerimize bu krizin üstesinden gelmeleri için yardım etmeye özellikle de güçlü, sağlam ve kapsayıcı bir büyüme arayışı içindelerken hazır" dedi.

IMF’nin son birkaç önemli rol üstlendiğini, kriz sırasında önceleri yaptığı koondineli ekonomik politika teşvikleri çağrısıyla "entelektüel liderlik" yaptığını belirten Lagarde, bugün dünya ekonomisine 330 milyar dolarlık bir desteğe sahip olduklarını kaydetti.




Bu haber 1,177 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs