En Sıcak Konular

Ömer Çelik: BDP pozitif yaklaşmalı

26 Temmuz 2011 17:30 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, BDP’nin anayasa çalışmalarına katılma kararını değerlendirdi.

Çelik, BDP’nin ülkenin temel meselelerine pozitif bir yaklaşım üretmesi gerektiğini, bunun başlangıç adımının ise anayasa olduğunu kaydetti.

Çelik, AK Parti MYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevapladı. 'BDP’nin anayasa yapma çalışmalarına katılacağı yönündeki kararını nasıl değerlendirdiği' yönündeki soruya Çelik, “BDP öncelikle kriz siyaseti üretmek yerine ülkenin temel meselelerine pozitif yaklaşım üreten bir siyaset tarzı geliştirmeli. Anayasa çalışmalarında bir rol almanın başlangıç adımı, şimdiki kriz siyasetinden çıkmalı, Türkiye'nin önüne bir takım suni gündem maddelerini siyaseti ve demokratik süreçleri kilitleyecek şekilde sokma siyasetinden vazgeçmelidir. Önce yemin ederler, sonra pozitif bir siyaset tarzı gütmek isterlerse, kuşkusuz ki Meclis'te temsil edilen bütün siyasi partilerin katkıları kıymetlidir.” karşılığını verdi.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın 'Vergi de vermeyeceğiz' yönündeki açıklamalarıyla ilgili görüşleri sorulan Çelik, şunları söyledi: “Demokrasinin sadece retoriğiyle ya da söylemiyle ilgilenmek yetmiyor, demokrasinin söylemini kullanarak Türkiye'deki demokratik siyasi süreçleri çıkmaza sokma siyasetinden vazgeçmesi gerekiyor BDP'nin. Bu son açıklamalar, içinde bol bol demokrasi kelimesi geçen, ama özünde demokrasinin Türkiye'de ivme kazanmasını krize sokan açıklamalardır. Bunlara karşı tabiiki olumlu bir değerlendirmemiz olamaz.”

“YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA YENİ BAŞLAMADIK”

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili soruya ise Çelik, “Yeni anayasanın zemini, hem de yeni anayasa yapma yetkisine sahip kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu iradenin sahibi de TBMM'dir. Basına yansıyan son günlerdeki çalışmalar bizim her zaman yaptığımız çalışmalar. Biz anayasa çalışmalarına yeni başlamadık. 2002 yılından beri bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla takvim, içerik ve yöntem hepsi TBMM'de siyasi partilerin oluşturacağı iradeye ve komisyonlara bağlı." dedi.

Yeni bir anayasa metni oluşturarak diğer partilere götürme gibi çalışmalarının olmadığını vurgulayan Çelik, “Yaptığımız çalışma, bizim yeni anayasa kavramıyla ilgili tartışmalarla ortaya çıkan kamuoyunun gündemine gelen sorular. Gündem maddeleriyle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yoksa birilerinin iddia ettiği gibi 'biz bir anayasa metni oluşturalım, onu diğer partilere götürelim' gibi bir çalışmamız yok. Ona TBMM'de oluşacak irade ve zemin karar verecektir. Buna siyasi partilerin hepsi karar verecektir." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs