En Sıcak Konular

Kriz Soros'u hedge etti!

26 Temmuz 2011 16:30 tsi
Kriz Soros'u hedge etti! İngiliz Merkez Bankası'nı bile alt eden ünlü spekülatör kepenk indirdi

81 yaşındaki George Soros 40 yıl aradan sonra hedge fonunu kapatma kararı aldı.
İngiltere Merkez Bankası'nı sterlinde yaptığı spekülasyonla devalüasyona gitmek zorunda bırakmasıyla ünlenen milyarder George Soros, 40 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü hedge fonu yöneticiliğini bırakıyor.

Adından yaptığı hamlelerle sıkça söz ettiren ünlü milyoner 25.5 milyar dolar fonu yönetiyordu. Macar-Amerikan asıllı spekülatör, 1992 yılında gerçekleşen Kara Çarşamba ekonomik krizi sırasında bir gün içerisinde 1 milyar dolar kazanarak "İngiliz Bankalarını Soyan Adam" ünvanı kazandı. Soros Fund Management şirketinin kurucusu olan Soros, dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor.

Yatırımcılara gönderilen bir mektuba göre, Soros'un şirketi, yalnızca Soros ve ailesi için varlık yönetiminde odaklanacak.

Mektupta "Sermayelerini yatırıma yöneltmek için yaklaşık 40 yıldır Soros Fund Management LLC'yi seçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Kararınız için iyi ödüllendirildiğinizi hissettiğinizden eminiz" denildi.

Finans spekülatörünün, Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aşmıştı. Bu yüzden kimi çevreler onu "hayırsever" olarak tanımlamaktadır. Ancak bu yardımların siyasi amaçla yapıldığını savunanlar da var.

KİMDİR?
George Soros, 12 Ağustos 1930 tarihinde, Budapeşte, Macaristan’da dünyaya geldi. Esperanto dilini kullanan yazar Tivadar Soros, ünlü ekonomistin babasıydı. I. Dünya Savaşı sırasında esir düşmüş bir Yahudi olan Tivadar Schwartz, Rusya’daki eski kampından kaçmasının ardından soyadını Soros olarak değiştirmiş ve de böylede yükselen anti-seminist hareketlerden kaçmayı başarmıştı.
Soros ayrıca, Açık Toplum Enstitüsünün kurucusu. Soros'un Açık Toplum Enstitüsü'nün Türkiye şubesi Eylül 2001'de kurulan Bebek'teki OSIAF'dir (Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfı).

Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs