En Sıcak Konular

Katliam yaparken müzik dinlemiş

26 Temmuz 2011 15:57 tsi
Katliam yaparken müzik dinlemiş Norveç’i kana bulayan Anders Behring Breivik’in, katliam yaptığı esnada İngiliz şarkıcı ve besteci Client Mansell dinlediği anlaşıldı.

Breivik, Utoya adasındaki gençlik kampında yapacağı katliam esnasında,  Lux Aeterna olarak bilinen besteyi iPod’una yükleyeceğini ve “tekrar” moduna alarak en yüksek seste dinleyeceğini yazdı.

Son derece ünlü bir beste olan  Lux Aeterna, Yüzüklerin Efendisi üçlüsündeki savaş sahnelerinde kullanıldığı gibi, uyuşturucu bağımlılarını konu alan Requiem for a Dream adlı filmin müziğiydi.

Breivik, kendisini ölümcül saldırıya nasıl hazırlayacağını şu satırlarla anlattı: “Operasyon anında ruh halimin nasıl olacağını tahmin edemem… Operasyon bir steroid döngüsü esnasında olacak ve daha da önemlisi; efedrin kanıma boşalırken yaşanacak. Böylece saldırganlığım, fiziksel gücüm ve zihinsel dikkatim en az yüzde 50-60 artıracak ama muhtemelen yüzde 100’e çıkacak.”

‘BANA BÜYÜK BİR İLHAM VERİYOR’

“Ek olarak, iPod’umu en yüksek sesle dinleyerek gerekli olduğu halde korkumu bastırmak için kullanacağım.  Lux Aeterna’nın Clint Mansell versiyonu çok güçlü bir parça olduğu için sadece onu tekrar modunda dinleyebilirim. Bu faktörlerin bir araya gelmesi (çok yoğun eğitimin, simülasyon çalışmalarının, süper zırhın ve silahların üstüne eklendiğinde) sizi oldukça işine odaklanmış ve ölümcül, tek kişilik orduya çeviriyor.”

Breivik günlüğünde, “ Lux Aeterna’nın sevdiği bir parça olduğunu” ve “sonsuz ışık anlamına gelen adını uygun bir başlık olarak gördüğünü” belirtti.

Hürriyet'in haberine göre, Norveçli cani şöyle devam etti: “Parçayı yüzlerce defa dinledim ve hiç sıkılmadım… Büyük bir ilham veriyor ve içinizde çekici bir öfke uyandırıyor. Yüzüklerin Efendisi’nde, bu parçanın iyi bir versiyonu (bence en iyisi Requiem for a Tower), en büyük savaşlardan birinde çatışmanın en yoğun olduğu sahnelerde çalınıyor. Bana ilham verebildiği sürece, bu sizin için de işe yarayabilir. İnsanı canlandıran bir sanat parçası.”
 
Londra’da uzun zaman geçirdiği bilinen 32 yaşındaki Brievik’in, mnifestosunu yazarken kentteki sağcı görüşlerden de yararlandığına inanılıyor.

‘İDEOLOJİK YOLCULUK’
 
Breivik notlarında BBC’de Top Gear adlı programı sunan Jeremy Clarkson’a değiniyor ve “televizyondaki en komik programlardan biri olduğunu” belirtiyor.

“İdeolojik yolculuk – öğretilmiş çok kültürlülükten Muhafazakar Devrime kadar” adlı bir başlık altında, “ilerideki çalışmalar” başlığı bulunuyor. Burada, BBC’nin belgesel serisi Dispatches’ın “Undercover Mosque” adlı bölümü listelenmiş.
 
Brievik aynı zamanda “America Alone” adlı kitabında 7 Temmuz 2005 tarihinde Londra’daki saldırılardan bahseden Kanadalı sağcı yazar Mark Steyn’den de bahsediyor. Birevik, Steyn’in şu alıntısına yer vermiş: “… Yorkshire halkı patates kızartması, balıkla ve kriketle beslenirken ve Londra metrosunda gürültülü İngiliz pop müziği çalarken, “yeniden ilkelleşmiş adam” fenomeninin dünyanın dört bir yanına başarıyla ihraç edildiği düşünülebilir.”




Bu haber 1,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs