En Sıcak Konular

Kürtlere, BDP eliyle PKK faşizmi!

26 Temmuz 2011 15:17 tsi
Kürtlere, BDP eliyle PKK faşizmi! Kürtlerin yüzde 25 oyunu alan BDP, kalan yüzde 75'lik Kürt nüfusunu baskı altında tutmaya çalışıyor, onlar adına karar almaya kalkıyor. Farklı çalışanlar ise tehditle sindiriliyor.

Kürt sorununun çözümünden rahatsız olan PKK güvenlik güçlerine saldırıları artırırken, terör örgütüne sırtını dayayan BDP'liler ise siyaseti sadece tahrik unsuru olarak kullanmaya başladı. Aysel Tuğluk, Silvan'da 13 askerin şehit olduğu gün 'demokratik özerkliği' ilan etti. BDP'li Bengi Yıldız ise işi vergi vermemeye kadar vardırdı.

Kürt sorununda çözüme yaklaşılmasından rahatsız olan PKK güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırırken, BDP ise paralel olarak siyaseti sadece provokasyon unsuru olarak kullanmaya başladı. Hatip Dicle ve KCK tutuklusu milletvekillerini bahane ederek Meclis'i boykot eden BDP, son zamanlarda artan terör olaylarına rağmen tansiyonu yükseltecek söylemleriyle dikkat çekiyor. 13 askerin şehit edildiği gün 'demokratik özerklik' ilan eden BDP, gerilim arttırıcı söylemlerine devam ediyor.

YÜZDE 25'LİK OYLA

Kürtlerin yüzde 25 oyunu alan BDP, kalan yüzde 75'lik Kürt nüfusunu baskı altında tutmaya çalışıyor, onlar adına karar almaya kalkıyor. Farklı çalışanlar ise tehditle sindiriliyor. 12 Haziran seçim sürecini tehditlerle yürüten BDP'liler toplumu tahrik için adeta birbirleriyle yarıştı.

'KÖTÜ ŞEYLER OLACAK'

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un "kötü şeyler olacak" sözlerini DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün "Kürt halkı özgürlük savaşı veriyor" sözleri takip etti. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit düştüğü gün toplanan Demokratik Toplum Kongresi de sözde özerklik ilan ederek, şehitlere ağlayan toplumun sinir uçlarına dokundu.

ŞAHİNLER HIZ KESMİYOR

BDP'nin özerklik ilanı kendi içinde bile çatlağa neden oldu. BDP kontenjanından seçilen Şerafettin Elçi başta olmak üzere bazı milletvekilleri, özerkliğin ilan şekline ve zamanına tepki gösterdi. Fakat özeleştirilere rağmen şahinlerin atakları hız kesmedi. Eski BDP Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütünü devletle muhatap adına, "Başbakan silahları bırakması için PKK'ya çağrıda bulunsun" şeklinde bir açıklama yaptı.

YILDIZ: VERGİ VERMEYİZ

Nevruz'da polise taş attığı fotoğraflarıyla kamuoyunun hafızasına kazınan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ise önceki gün yaptığı açıklamalarda adeta uçtu. Özerkliği izah etmeye çalışan Yıldız, "Biz demokratik özerkliği konuştuk ve inşa ediyoruz. Formülasyonu şu... Kendi yerelinde topladığı vergiler, oranın kalkınmasında ve Türkiye'nin diğer bölgeleriyle arasındaki makasın kapanmasında yeterli olmaz. Merkezin, pozitif ayırımcılıkla orayı desteklemesi gerekir. Yani Ankara'ya vergi vermemesi ama devletten yardım alması lazım" dedi.

Kardeşliğimizi bozmadan tartışmalıyız

GÜNSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Diyarbakır MÜSİAD Şube Başkanı Vahdettin Bahadır, BDP'nin üslubunu eleştirerek, "Üslubunuzun şık ve kuşatıcı olması lazım. Zaten hainler, çeteler, şiddetten yana olanlar büyük kardeşliğimizi yıprattılar. Bize düşen kardeşliği ayakta tutmaktır, onu korumaktır. Kürt meselesini dikkatli bir akıl ve iyi bir üslupla savunurken, 75 milyon insanın kardeşliği üzerinden süreci götürmeniz lazım" diye konuştu. BDP'in 'bütün Kürtleri temsil ediyorum' deme hakkının da olmadığını kaydeden Bahadır, "BDP, sadece 'oy aldığım Kürtleri temsil ediyorum' diyebilir" diye konuştu.

Açıklamalar çözüme hizmet etmiyor

GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, taleplerde bulunurken karşıdakilerin de hassasiyetine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bedirhanoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Son dönemdeki açıklamalar Kürt sorunun çözümüne hizmet etmiyor. Herkes aklıselim düşünmelidir. Özerklik ortak mutabakatla olacak şeydir. Tek taraflı özerkliğin uluslararası hukukta yeri yok. Gerilime neden olan, çatışmalara ve provokatörlere zemin hazırlayacak eylemlerden uzak durmak gerekir."

Yeni Şafak

Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs