En Sıcak Konular

CHP'den İnönü tepkisi: Anmamak tarihe ihanet

26 Temmuz 2011 13:52 tsi
CHP, Lozan Antlaşması’nın 88. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İsmet İnönü’den söz etmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP’nin internet sitesine konulan açıklamada, “Lozan’ı anarken İnönü’yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Lozan’ı anarken İnönü’yü anmamak basitliktir, çiğliktir” denildi.

Erdoğan’ın önceki günkü Lozan mesajında 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı olan İsmet İnönü’den söz etmemesi CHP’nin tepkisine yol açtı.

Bunun üzerine dün CHP’nin resmi web sitesi chp.org.tr adresine girenleri “Lozan’ı anarken İnönü’yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir” yazılı otomatik mesaj karşıladı.

Sitede herhangi bir sayfaya geçişte sürekli tekrarlanan bu mesaj dışında, “İnönü’yü Yok Saymak Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyeti, Lozanı Yok Saymaktır” başlıklı bir açıklamaya da yer verildi.

İŞTE CHP'NİN SİTESİNDEKİ O YAZI

Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucuları ve onların felsefeleri bir bütündür. Tarih bilmeyen ya da bugünden kalkarak kendi çağdışı ideolojik önyargılarının tutsağı olanlar bu gerçeği kavrayamazlar.

Lozan’ı anarken İnönü’yü anmamak kendi tarihine ihanet etmek demektir. Tarih, küçük kaprislerin, siyasal ayak oyunlarının alanı değildir. Lozan Antlaşması’nın önemini bilmeyenler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin de, İnönü’nün de önemini bilmezler. Lozan’ı anarken İnönü’yü anmamak basitliktir, çiğliktir.

İnönü, Mustafa Kemal’in en yakın arkadaşıdır. Onların arkadaşlığı kader arkadaşlığı, Kuva-i Milliye arkadaşlığıdır. İnönü’yü görmemek, anmamak Kuva-i Milliye’yi de inkar etmek demektir.

Unutulmasın ki vatan hainleri her dönemde olmuştur, lakin büyük ulusumuz bu hainleri hiç unutmamıştır, unutmayacaktır.

Biz biliyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk’e söz söyleme cesareti olmayanlar İsmet İnönü’yü hedef almaktadırlar.

Biz biliyoruz ki İsmet İnönü’ye duydukları kin ve nefretin arkasında Mustafa Kemal’e, cumhuriyet’e, demokrasiye duydukları ve besledikleri düşmanlık bulunmaktadır.

Bir ülkenin en üst düzeydeki yöneticileri, o ülkeyi kuran ve oturdukları makamları var eden kişileri yok sayıyorlarsa söylenecek tek şey: Ya oturduğun yerin anlamını, önemini, tarihini bileceksin ya da orada oturmayacaksın.

İsmet İnönü Kurtuluş Savaşımızın komutanı ve kahramanıdır. Lozan Antlaşması’nın mimarıdır, ikinci cumhurbaşkanımızdır ve demokrasiye geçişi sağlayan liderdir. Bu kadar bilgiden yoksunsanız bu devleti sağlıklı yönetemezsiniz.


Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs