En Sıcak Konular

İki ülke arasındaki barış görüşmeleri

26 Temmuz 2011 12:25 tsi
Pakistan ile komşusu Hindistan arasında geçen sene Şubat ayında yeniden başlayan barış görüşmelerinin sonuncusu iki ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gerçekleşecek.

Pakistan resmi ajansı APP'ye göre, görüşmede, iki ülke arasında güven arttırıcı önlemler, ticari ve ekonomik ilişkiler ile suçluların değişimi konularının görüşülmesi bekleniyor.
 
Pakistan'ın göreve yeni başlayan ilk kadın Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile Hindistanlı mevkidaşı Somanahalli Mallaiah Krishna'nın yarın bir araya geleceği, Khar'ın Hindistan temasları kapsamında Başbakan Manmohan Sing ve Keşmir'in siyasi liderleriyle görüşeceği belirtildi.
 
Pakistan'ın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Selman Beşir, Hindistan sınırında gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerin Keşmir konusu dahil olmak üzere geniş bir yelpazede gerçekleşeceğini, komşularıyla terörizmle mücadelede tam işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İngiliz sömürgesinden 1947 yılında kurtularak ayrı ayrı bağımsızlıklarını ilan eden Güney Asya'nın iki rakip ülkesi Pakistan ve Hindistan bugüne kadar üç kez savaştı. Bağımsızlıklarını ilan ettikten sonra ilişkileri bir türlü normalleşmeyen iki ülke 2004 yılında barış görüşmelerine başladı. 2008 yılında 166 kişinin hayatını kaybettiği Mumbai saldırılarından sonra görüşmelere ara veren iki komşu ülke, geçen sene Şubat ayında müzakerelere yeniden başlamıştı.

AA
 

Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs