En Sıcak Konular

Avrupa'da Müslüman karşıtlığı yükseliyor!

26 Temmuz 2011 11:16 tsi
Aşırı sağ, bazı ülkelerde 2. dünya savaşından sonra ilk kez bu kadar güçlendi. Aşırı sağ, bütün propagandasını göçmenler ve Müslümanlar üzerine yaptı. Ortadoğulular ve Müslümanlar ‘potansiyel suçlu’ gösterildi. Avrupa’da yaşayan sağcılar

New York’ta ikiz kulelerinin yıkılmasından bu yana Afganistan ve Irak’ta 1 milyonu aşkın insan öldürüldü. Milyonlarca kişi göç etti... Ve her iki ülkede savaş hâlâ sürüyor.

11 Eylül’ün ardından ülkelerin güvenlik harcamaları olağanüstü bir şekilde artış gösterdi. Uluslararası hukuk ve insan haklarının ayaklar altına alındı.

“Teröre karşı uluslararası bir koalisyon” iddiasında olan bazı ülke hükümetleri bu havayı kendilerine muhalif hareketlerin bastırılması yönünde kullandı.

Avrupa Birliği ve ABD nezdinde oluşturulan “terörist örgütler” listeleri ile çok sayıda baskıcı rejimlere karşı mücadele veren örgüte “terörist” damgası vuruldu. Göç alan ve bununla ayakta duran çok sayıda ülke de göçmenlik kanunlarını sertleştirdi.

Ülkeler toprakları içinde yaşayan Ortadoğuluları, solcuları fişledi. Yabancı Müslüman göçmenler modern çağın ‘yeni barbarları’ olarak damgalandı.

Ve bu süreçte aşırı sağ bazı ülkelerde ikinci dünya savaşından sonra ilk kez bu kadar güçlendi. Aşırı sağ, bütün propagandasını göçmenler ve Müslümanlar üzeri yaptı. Ortadoğulular ve Müslümanlar ‘potansiyel suçlu’ gösterildi. Hiçbir dönemde olmadığı kadar göçmenler, Müslümanlara olan nefret yıldan yıla arttı.

Saygın araştırma kuruluşlarından PEW’in yaptığı iki anketten çıkan sonuçlara bakıldığında Müslümanlar ile Batı dünyası arasındaki mücadeleyi ortaya seriyor.

Geçen hafta yayınlanan raporda Batı ile Müslümanlar arasında bir gerilim olduğu belirtilirken 2008’de yapılan diğer raporda, Avrupa’da azınlık karşıtlığının yükselişte olduğu ortaya çıktı.

PEW’in 2008 raporuna göre Almanya’da Müslümanlardan hoşnut olmayan kesimin yüzde 50’yi bulduğu belirtilirken Fransa’da bu oran yüzde 38, İngiltere’de yüzde 23, İspanya’da yüzde 52 ve Polonya’da yüzde 46.

Avrupa’da yaşayan sağcıların yüzde 56’sı ve solcuların 42’si Müslümanlara karşı.

PEW’in yayınladığı 2011 raporuna ise Müslümanlar ile batılılar arasındaki ilişkilerin zayıf olduğunu düşünenler Almanya’da yüzde 61, İngiltere’de 52. İlişkilerin kötü olmasından Müslümanları sorumlu tutanların yüzde 56’sı Fransız, yüzde 34’ü İngiliz.

İslam2dan  korkanlar arasında Almanya yüzde 73 ile Avrupa’da birinci sırada. Almanya’yı İngiltere yüzde 70 ve Fransa yüzde 68 izliyor.

Fransa’nın yüzde 65’i ve Almanya’nın yüzde 53’ü, Müslüman dünyanın demokratik olmadığını öne sürerek, yaşanan çatışmaların sebebi olarak bunu gösteriyor

ANF

Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs