En Sıcak Konular

Taraf'ın 'özerklik' manşeti BDP'lileri kızdırdı

26 Temmuz 2011 10:59 tsi
BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Taraf Gazetesi'nin kendisi ile yapılan röportaja 'Vergi vermeyiz' başlığı ile yayınlamasına tepki gösterdi.

BDP'nin Van'daki yaz kampının son gününde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Bengi Yıldız, bir gazetede 'Vergi vermeyiz' başlığı ile yayınlanan haberle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, 2,5 saatlik röportaj verdiğini ve çıkan kısımla da o manşetin çıkmayacağını ifade etti.

Yıldız, "Açıklamayı, o manşeti çıkaracaksanız siz de yazın. Benim o açıklamamı okumanızda fayda var. Benim 2,5 saatlik röportajım ve özellikle de çıkan kısımla da o manşet çıkmaz. Şu anda belediyelerin kendi bölgelerinde belli vergiler aldığını biliyorsunuz. Emlak vergisini kim alıyor, merkezi hükümet mi alıyor? Güçlendirilmiş yerel yönetimlerin daha fazla vergi alma durumları var. Bunu özerkliğe getirdiğiniz zaman dünyadaki bütün örneklere bakın. O açıklamaya baktığınızda İspanya'ya ve diğer özerkliklere atıfta bulunuyorum. Dünyanın her yerinde böyledir. Bu özerklikler, kendi vergilerini toplarlar. Şimdi bunu, 'Vergi vermiyoruz' meselesiyle manşet yapmak doğru bir yaklaşım değildir, bütünlüklü okunduğu zaman.” diye konuştu.

Muhabirin, ‘Peki Hakkari'ye o vergiler yetecek mi?’ diye soru sorduğunu dile getiren Yıldız, “Diyorum ki Hakkari 80 yıldır ihmal edilmiş, nasıl ihmal edilmişse merkezi hükümet pozitif ayrımcılık yapacak sadece Hakkari'ye değil, Marmara ve Ege bölgeleri dışındaki bütün bölgelere pozitif ayrımcılık yapması lazım diyorum. Şimdi bunlar, birileri illa uç bir haber çıkarmak istiyorsa onların bileceği bir iştir. Ama siz de okuyun, kim okursa okusun, o açıklamanın bütününü okuduğu zaman onda öyle bir şeyin olmadığını tam tersine demokratik özerkliği bir barış, Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bir barış modeli olarak gördüğümüzü ifade ettik. O da birçok yerde ısrarla farklı yönlere çekilmek isteniyor. Bizim de karşısında söylediğimiz tam tersine bütünlüklü bir proje olduğunu, bir barış projesi olduğunu bunun dünyadaki örneklerden kopuk olmadığını söylüyoruz. Dolayısıyla böyle ifade edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

“Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisinde farklılıklar var, çatlaklar var, her bir şekliyle içerisinde bir haber çıkarılmaya çalışılıyor.” diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu doğru ve ahlaki bulmuyoruz. Okuyucular bunu okusunlar, baksınlar, gerçekten o manşet çıkıyorsa benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. Ama bana göre o manşetin tersi bir şey çıkar. Tam tersine Ankara'dan oraya pozitif bir ayrımcılık yap diyen bir ifadede bulunan bir şahıs, her halde biz vergi vermiyoruz demem, her halde Ankara'ya diyoruz ki sen ihmal etmişsin, pozitif ayrımcılık yap oraya. Ama orada olan vergiyi de oraya harcayacaksın. Mesele bu."

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs